Saturday , June 22 2024

Gheorghe Șoldan explică necesitatea modernizării Aeroportului Suceava, pe modelul Aeroportului Iași. ”Fonduri europene, terminal nou, curse și destinații noi. Fără containere!”

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean Suceava, a declarat că modernizarea Aeroportului ”Ștefan cel Mare” este esențială pentru dezvoltarea județului Suceava și va fi una dintre prioritățile mandatului său de președinte al Consiliului Județean.

”Actuala conducere a județului poate încerca să distorsioneze realitatea, dar statisticile sunt clare: nu reușim să atragem și să păstrăm turiștii mai mult de două zile, iar utilizarea capacității de cazare este de doar 28%, deși județul nostru este unul dintre cele mai frumoase din România.

În timp ce la Aeroportul Suceava plecăm dintr-un container și ne așteptăm musafirii în stradă, la Aeroportul Iași s-a inaugurat Terminalul nr. 4, o investiție de 100 de milioane de euro, din care 85% au fost fonduri europene, realizată în aproximativ un an și jumătate.

La Iași s-a construit practic, prin acest terminal, un aeroport nou, T4 fiind de zece ori mai mare decât T3.

Vorbim de 31.500 mp, 3 niveluri, 20 de birouri check-in, 12 birouri de self check-in, 14 porți de îmbarcare, două porți de îmbarcare la VIP, miniterminal VIP, salon business.

Această realizare demonstrează că se poate, că avem exemple de succes în imediata noastră vecinătate.

Pentru comparație, Terminalul nr. 2 de la Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava a costat aproximativ patru milioane de euro, bani proveniți din fondurile proprii ale Consiliului Județean Suceava.

Pierdem tot mai mult teren în fața Iașiului, iar autostrada A7 Pașcani – Suceava – Siret  pe care o va construi Guvernul PSD nu înseamnă neapărat avantaje doar pentru aeroportul sucevean.

Mai ales dacă stăm în continuare și plănuim doar ce hore mai organizăm vara aceasta și nu începem să gândim o strategie clară și eficientă de  modernizare a aeroportului.

Este esențial să construim un terminal nou și, înainte de toate, să reconfigurăm terminalele existente și să atragem companii aeriene care să deschidă noi destinații atractive pentru suceveni și nu numai.

Un aeroport modern și eficient este esențial pentru dezvoltarea comunității.

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava trebuie să fie puntea noastră aeriană către Europa, facilitând conexiuni rapide și eficiente cu întregul continent.

Modernizarea trebuie să se axeze și pe îmbunătățirea serviciilor oferite de aeroport, inclusiv a facilităților pentru pasageri și a eficienței operaționale.

Pasagerii trebuie să beneficieze de condiții europene, de la check-in și securitate până la confort și acces la diverse servicii.

Altfel, nu îți mai vin.

Și în condițiile în care drumul va dura mai puțin până la Iași și vor avea mai multe opțiuni de zbor, nu e greu de ghicit ce aeroport vor alege.

Între timp, dezvoltarea rapidă a aeroportului din Iași continuă. Construiesc cel de-al doilea parc fotovoltaic, pe o suprafață de 5 hectare, lângă primul parc întins pe 1 hectar, care asigură în prezent 20% din necesarul energetic al aerogării.

De asemenea, au în plan și transformarea Terminalului 2 în terminal Cargo.

Iar noi, la Suceava, dacă nu acționăm și nu venim cu un plan concret, riscăm să rămânem cu un aeroport ce va arăta ca o gară părăsită.

Un aeroport modern, bine echipat și eficient, cu un număr mare de pasageri, va atrage companiile aeriene.

Pasageri avem, ne trebuie doar un aeroport modernizat.

Investițiile în infrastructura aeroportuară vor crește numărul de zboruri disponibile și vor aduce un flux constant de turiști și oameni de afaceri în județul nostru.

Nimeni nu cred că poate contesta faptul că o strategie de turism bine gândită trebuie să includă modernizarea aeroportului.

Turismul în județul Suceava este foarte important, pentru că aduce resurse financiare semnificative din afara județului.

Aceste venituri pot contribui la creșterea salariilor, crearea de locuri de muncă bine plătite, noi investiții și îmbunătățirea serviciilor publice.

Pentru a face acest lucru posibil, este esențial să avem și o rețea de drumuri modernizată, nu sute de kilometri de drumuri județene pietruite și de pământ, cum avem în prezent.

În concluzie, modernizarea Aeroportului ”Ștefan cel Mare” nu este doar o prioritate, ci o necesitate pentru viitorul județului Suceava”, a declarat deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean Suceava.

Material comandat de PSD – Organizația Județeană Suceava – cod AEP 21240002

Vezi si

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au …

One comment

  1. Dorel Lingaur

    Decât acuma, în al paisprezecelea ceas om avea și noi cu adevărat un aeroport că ceilalți noroc, bun pSD vă mulțumim