Tuesday , July 23 2024

România nu permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus la adunarea OSCE de la București

România nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus la adunarea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la București. Anunțul a fost făcut de MAE. Reuniunea va începe pe 29 iunie.

MAE anunță sâmbătă că „autoritățile române au decis să nu permită participarea delegaţiei Federaţiei Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE (29 iunie -3 iulie 2024)”.

Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegaţiei – parlamentari și staff tehnic. Aceeași măsură va viza și delegația Republicii Belarus, a mai comunicat MAE.

„Decizia părții române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegaţiei ruse la AP OSCE sunt vizaţi de măsuri restrictive la nivel UE. Decizia vizează şi Belarus, susţinător al războiului declanşat de Federaţia Rusă”, a explicat MAE.

La evenimentul de la București vor fi prezenți delegați din peste 50 de state membre ale OSCE. În cadrul adunării se va discuta despre securitatea mondială. (Mediafax)

Vezi si

Ministerul Agriculturii: Nu există teste rapide care să stabilească corect pesticidele din legume și fructe. Populația e dezinformată

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atrage atenția că nu există niciun fel de teste rapide …