Thursday , July 18 2024

Purtând un tricou ”Make Suceava Great Again”, premierul Ciolacu i-a felicitat în mod deosebit pe Gheorghe Șoldan și Vasile Rîmbu pentru victoriile obținute în alegerile de la Suceava

Vineri, 14 iunie, la Sâmbăta de Sus a avut loc o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD. La finalul acesteia, liderul social democrat, premierul Marcel Ciolacu, a susținut o conferință de presă. Flancat de Gheorghe Șoldan, viitorul președinte al Consiliului Județean Suceava, și de Vasile Rîmbu, primarul ales al municipiului Suceava, și  purtând un tricou cu inscripția ”Make Suceava Great Again” (Facem Suceava măreață din nou), Marcel Ciolacu a ținut să-și înceapă declarațiile felicitându-i pe câștigătorii social democrați ai alegerilor de duminică, în primul rând pe cei de la Suceava. ”Am discutat despre marile proiecte pentru dezvoltarea județului Suceava cu premierul Marcel Ciolacu și alți colegi social-democrați din Guvernul României.  După preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Suceava, vom începe să lucrăm pentru a asigura o administrație performantă în județul nostru”, a declarat Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava.

 

”Aș vrea să-i felicit pe toți colegii mei pentru victoriile obținute la alegerile locale.Partidul Social democrat a câștigat alegerile. Indiferent cum am analiza, adunând toate voturile, adunând toate consiliile județene, PSD are peste 50%. De asemenea, adunând toate municipiile reședință de județ și municipiile din România, PSD are peste 50% și adunând toate localitățile, PSD are peste 50%. Este un scor care ne obligă și, așa cum le spuneam colegilor mei, cel mai greu de gestionat în politică sunt victoriile, nu înfrângerile. (…) Vreau în mod deosebit să felicit echipa de la Suceava, pe George Șoldan și pe domnul primar Rîmbu”, și-a început declarațiile președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Referitor la tricoul cu Make Suceava Great Again, Marcel Ciolacu a declarat că i-a fost oferit de Gheorghe Șoldan. ”El a fost campionul și cel care a răsturnat alegerile, asta e, i-a luat fața lui Simonis. Echipa Rîmbu – Șoldan a fost mai distrugătoare. E o formă de respect, suntem colegi și prieteni”, a spus Ciolacu.

Mai mult, întrebat ce variante de candidat la președinție sunt în acest moment luate în calcul de Partidul Social Democrat, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Mie mi-ar plăcea cel mai mult domnul Simonis sau domnul Șoldan”.

”Sâmbătă am participat la Consiliul Politic Național al PSD, desfășurat la Sâmbăta de Sus, județul Brașov. Am purtat un tricou personalizat cu mesajul „Make Suceava Great Again”, inspirat de sloganul de succes din SUA, pentru a transmite colegilor mei dorința de a „face Suceava măreață”.  Am fost încântat că președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a purtat tricoul pe care i l-am oferit, cu același mesaj. De asemenea, m-a bucurat că Suceava a fost în centrul atenției, inclusiv la conferința de presă de după ședință. Am discutat despre marile proiecte pentru dezvoltarea județului Suceava cu premierul Marcel Ciolacu și alți colegi social-democrați din Guvernul României.  După preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Suceava, vom începe să lucrăm pentru a asigura o administrație performantă în județul nostru. Make Suceava Great Again!  „Și așa se va întâmpla!” – a confirmat premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook”, a declarat, la finalul întâlnirii, Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă de la Sâmbăta de Sus Marcel Ciolacu a precizat că alegerile pentru funcţia de preşedinte al ţării vor avea loc în luna septembrie, aşa cum s-a hotărât în coaliţie.

“Este evident că alegerile pentru funcţia de preşedinte sunt în septembrie, aşa cum am hotărât. Am pus o condiţie foarte clară, nu am anunţat comasarea alegerilor până nu am avut calendarul întreg al alegerilor. Decizia a fost luată în cadrul coaliţiei. (…) Calendarul de alegeri este anunţat înainte de comasare”, a spus Ciolacu, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

El a adăugat că, indiferent dacă va fi un candidat unic al PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale sau dacă PSD va merge singur la aceste alegeri, social-democraţii vor avea candidat la funcţia de preşedinte al României.

Marcel Ciolacu a menţionat că, la începutul lunii iulie, PSD va avea un congres în care va fi decis candidatul la prezidenţiale. (O.S.)

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …