Thursday , July 18 2024

Cine va merge în Camera Deputaților pe locurile lui Gheorghe Șoldan și Piedone jr.

La începutul lunii octombrie se va produce o schimbare în rândul parlamentarilor social democrați suceveni, după ce deputatul Gheorghe Șoldan a fost ales președinte al Consiliului Județean Suceava, iar deputatul Vlad Popescu Piedone a fost ales primar al sectorului 5 din București.

Larisa Blanari

Astfel, Larisa Blanari ar putea ajunge în Camera Deputaților în locul lui Gheorghe Șoldan. Acesta a confirmat aseară că acest lucru se va produce cel mai probabil la începutul lunii octombrie, odată cu preluarea de către el a mandatului de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Gheorghe Șoldan a precizat că, potrivit legii, sunt 15 zile în care ar trebui să se decidă dacă va opta pentru calitatea de parlamentar sau cea de președinte al Consiliului Județean. Desigur, este vorba de o situație teoretică specificată în mod obiectiv de lege, în cazul lui Gheorghe Șoldan fiind evident că el va prelua președinția CJ Suceava.

Totuși, Larisa Blanari, următoarea pe lista PSD din 2020 pentru Camera Deputaților, a fost aleasă să reprezinte Partidul Social Democrat în Consiliul Județean Suceava și rămâne de văzut dacă va opta pentru un mandat de deputat pentru un interval de circa două luni sau pentru un mandat de consilier județean. Până la toamnă există însă timp suficient pentru a se face analize și a se lua decizii – eventual de a reveni asupra unor decizii, deocamdată ea este prima care poate ajunge în locul lui Gheorghe Șoldan în Camera Deputaților.

Pe de altă parte, Gheorghe Șoldan a precizat însă că mai este un caz al unui deputat care, în 2020, a fost ales în județul Suceava, candidând atunci pe lista PSD și care, în 9 iunie 2024, a candidat la București, unde a obținut victoria. Este vorba de Vlad Popescu Piedone, care a candidat cu succes pe 9 iunie la funcția de primar al Sectorului 5 din Capitală.

Tiberius Marius Brădățan

Același scenariu se va aplica și în cazul lui Vlad Popescu Piedone, iar locul său i-ar reveni – conform listei PSD de la alegerile parlamentare din 2020 – lui Tiberius Marius Brădățan. Și tot ca în cazul Larisei Blanari, și Tiberius Marius Brădățan va avea timp să ia o decizie.

Ipotetic vorbind, dacă Larisa Blanari și Tiberius Marius Brădățan nu vor dori să meargă în Parlament pentru câteva luni, atunci șansa aceasta ar putea să o aibă următorii de pe lista PSD de la alegerile legislative din 2020: Mihaela Adelina Paiu și  Doinița Nela Cocriș. (D.P.)

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …

One comment

  1. Cum a putut Piedone āla sā vā pācāleascā pe toti cei din Suceava ,el fiind bucurestean **** si sā NUreprezinte interesele Sucevei timp de 4 ani ! Sā vā fie rusine !