Thursday , July 18 2024

VIDEO. Demonstrativ de clasă la Cluj-Napoca: Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep, Horia Tecău și Andrei Pavel au făcut show la Sports Festival

A 7-a ediţie a Sports Festival a adunat la Cluj-Napoca, pe același teren, sâmbătă, legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep, Horia Tecău şi Andrei Pavel, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatori, relatează Agerpres. Pe teren au fost prezenți, practic, simultan, deținătorii a 35 de Grand Slam-uri: 22 Steffi Graf doar la simplu, 8 Agassi, 3 la dublu Horia Tecău și 2 Simona Halep.

„Seară plină de magie la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a cincea ediţii Sports Festival, cu Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel. Cei patru jucători de tenis legendari au făcut un show memorabil în cadrul demonstrativului de tenis organizat în BTarena. Meciul-spectacol s-a jucat cu casa închisă. Peste 8.500 de spectatori s-au bucurat de un joc de tenis presărat cu multe glume şi scheme făcute de jucătorii care au arătat că sportul este spectacol. Evenimentul a început cu un show impresionant de lasere şi s-a încheiat cu artificii şi surprize pentru cele două jucătoare. Fiecare a primit câte un trofeu din flori cu numărul 1, o referinţă la cel primit de Simona Halep în 2017, la Beijing, Graff pentru cea mai bună jucătoare all-time, iar Simona, pentru jucătoarea care are primul loc în sufletele românilor”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

„Publicul de aici mi-a spus în trecut că mă va susţine mereu. Aşa a făcut şi astăzi. Vreau să vă mulţumesc din suflet. Mereu am avut parte de o primire aparte la Cluj. Astăzi sunt aici, bucuroasă să fiu din nou prezentă pe un teren de tenis, prezentă aici pentru a simţi iubirea care mi-a lipsit în aceşti doi ani”, a declarat Simona Halep.

Steffi Graf, care e într-o formă incredibilă la 55 de ani, a mulţumit şi ea publicului, iar soțul ei, Andre Agassi, a vorbit despre cât de încântat a fost de prima zi petrecută în România, pe terenul de joc, alături de fanii tenisului de aici. Cei doi se află pentru prima oară în România. „Este o bucurie să fiu aici, să joc, să împărtăşesc cu voi şi cu prieteni dragi această seară. A fost o onoare pentru noi să fim aici. Am vrea să nu mai plecăm niciodată!”, a spus Andre Agassi.

Germanca Steffi Graf a devenit în 1988 singura jucătoare din lume care a câștigat Golden Slam, adică a luat în același an toate cele 4 trofee de Grand Slam plus medalia de aur la Olimpiada de la Seul. Soțul ei, americanul Andre Agassi, a avut intrat în Cartea Recordurilor, el câștigând în același an, 1999, Career Super Slam, adică toate cele 4 Grand Slam-uri, medalia olimpică de aur, Cupa Davis cu echipa USA și finala Turneului Campionilor.

Meciul a fost arbitrat de fosta jucătoare Raluca Olaru, iar înainte de dublul mixt anunţat a avut loc un dublu masculin. Marele campion Andre Agassi a făcut echipă cu prietenul și agentul lui Justin Gimelstob, iar Andrei Pavel cu Horia Tecău, invitaţii surpriză ai serii.

Vezi si

Handbaliștii de la USV și-au aflat primii adversari de la Campionatul European Universitar

Universitarii suceveni au fost repartizați în Grupa C, alături de portughezii de la University of …