Thursday , May 9 2024

Rapid Suceava, prima infrangere pe teren propriu

N echipa sucevean\ a pierdut ieri, cu scorul de 1-2 (0-1) `n fa]a celor de la Petrotub Roman, `ntr-un meci desf\[urat pe stadionul Areni n oaspe]ii au marcat golul victoriei `n minutele de prelungire, la cap\tul unui contracatac finalizat de c\pitanul Popa n rapidi[tii au evoluat din minutul 67 cu un juc\tor mai pu]in pe teren, dupa ce Br=nz\ a fost eliminat pentru dou\ cartona[e galbene n “ceferi[tii” au coborat pe locul 6 `n clasamentul seriei la finalul etapei a V-a

Divizionara a treia Rapid Suceava a `nregistrat ieri prima `nfr=ngere pe teren propriu din actualul campionat, dup\ ce a fost `nvins\ cu scorul de 1-2 de forma]ia Petrotub Roman, `ntr-un meci disputat pe stadionul Areni [i care a contat pentru etapa a V-a.

De[i s-au instalat `n ofensiv\ `nc\ din debutul jocului, “ceferi[tii” au capotat la primul contraatac mai serios al oaspe]ilor, astfel c\, Petrotub a reu[it deschiderea scorului `nc\ din minutul 7, c=nd goalkeeperul Costea a trimis o degajare lung\, mingea a ajuns din dou\ pase la Vulpe [i atacantul roma[canilor a marcat cu un [ut puternic din 16 metri.

Lua]i prin surprindere de jocul agresiv al oaspe]ilor, rapidi[tii au g\sit cu greu culoarele spre poarta advers\, astfel c\ prima jum\tate de ora a consemnat o singur\ ocazie `n contul gazdelor, venit\ `n urma unei ac]iuni personale semnat\ de Apetri. Roma[canii [i-au ar\tat din nou col]ii `n minutul 40, c=nd Popa a [utat plasat de la marginea careului, dar portarul Gavriloaia a fost pe faz\ [i a respins cu v=rful degetelor `n corner.

“Alb-vi[inii” [i-au accentuat dominarea odat\ cu startul reprizei secunde, iar `n minutul 56, nou intratul Ionu] Pl\mad\ a fost la un pas de egalare, lovitura de cap trimis\ de aceasta fiind respins\ `ns\ de la radacina barei de Costea.

Minutul 62, avea s\ aduc\ [i prima faza controversata a meciului, dup\ ce banca tehnic\ a sucevenilor a solicitat o lovitur\ de la 11 metri pentru o presupus\ respingere cu m=na comis\ de un ap\r\tor advers. Pe contre, oaspe]ii puteau s\-[i dubleze avantajul prin Vulpe, dar execu]ia atacatului roma[can a fost blocat\ cu succes de goalkeeperul Gavriloaia.

Spiritele s-au `ncins [i mai mult `n minutul 67, c=nd Br=nz\ a fost eliminat pentru dou\ cartona[e galbene, – ambele primite pentru faulturi la mijlocul terenului – decizia arbitrului st=rnind proteste vehemente din partea sucevenilor. ~n ciuda juc\torului `n minus de pe teren, rapidi[tii au izbututit s\ restabileasc\ egalitatea `n minutul 72, c=nd nou intratul Tomescu a fost ag\]at din spate `n suprafa]a de pedeaps\, centraul a indicat penalty [i Negru a marcat pentru 1-1 de la punctul cu var.

De[i ultimul sfert de or\ a apar]inut “ceferi[tilor” care au c\utat cu disperare golul victoriei, Petrotub avea s\ de-a lovitura de gra]ie pe Areni `n primul minut de prelungire, c=nd Vulpe a sc\pat pe contratac pe partea st=ng\, a centrat `n mijlocul careului sucevean, de unde c\pitanul Popa a bagat toate cele trei puncte `n contul roma[canilor cu un [ut pe sub portarul Gavriloaia.

Rapid Suceava: Gavriloaia – Oniu, Sevaciuc, Sava, Pantea – Apetri, Br=nz\, {uleru, Fl. Pl\mad\ – Romaniuc, Negru. Au mai intrat: I. Pl\mad\, Tomescu, Corban [i Golofca.

Petrotub Roman: Costea – Druga, Ghidarcea, Marin, Lupa[cu – Alexandru, Popa, Sariteanu, P\tra[cu – Vulpe, Harbuzaru. Au mai intrat: Petril\, Ungureanu [i Gafi]a. (D\nu] CHIDOVE})

N Etapa a V-a:

Ieri:

Rapid Suceava – Petrotub Roman          1-2

CSM Foc[ani – CSM Pa[cani                  2-1

ASC Bac\u – O]elul II Gala]i                   2-1

Politehnica Gala]i – Aerostar Bac\u         1-2

CS Panciu – Ceahl\ul II                          1-1

M=ine:

Luceaf\rul Mihai Eminescu – FCM Bac\u

FCM One[ti [i Cetatea T=rgu Neam] stau.

Echipa M V E I Gol Pct.
1. FCM Bac\u 4 3 1 0 10-2 10
2. ASC Bac\u 5 3 1 1 8-4 10
3. O]elul II Gala]i 5 3 1 1 7-4 10
4. Petrotub Roman 3 3 0 0 7-2 9
5. Aerostar Bac\u 4 3 0 1 8-5 9
6. Rapid Suceava 5 2 1 2 8-5 7
7. CSM Foc[ani 5 2 0 3 3-7 6
8. CSM Pa[cani 5 2 0 3 6-11 6
9. Ceahl\ul II Piatra Neam] 3 1 1 1 4-3 4
10. CS Panciu 5 1 1 3 8-9 4
11. FCM One[ti 4 1 1 2 4-8 4
12. Politehnica Gala]i 5 1 0 4 5-9 3
13. Cetatea T=rgu Neam] 3 1 0 2 2-6 3
14. Luceaf\rul Mihai Eminescu 4 0 1 3 2-7 1

Vezi si

Bucovina Rădăuți a suferit prima înfrângere în play-off-ul Ligii a III-a

Bucovina Rădăuți a suferit prima înfrângere de la startul play-off-ului Ligii a III-a, după ce …