Friday , May 31 2024

Rapidul îşi schimbă numele în FCM Suceava

Rapid [800x600]

Propunerea a fost făcută de către primarul Ion Lungu. “Mi se pare cel mai corect nume, având în vedere că municipiul Suceava este singurul finanţator al echipei de fotbal. Vom intra în Consiliul Local cu o hotărâre de a se păstra noii echipe finanţarea obţinută de clubul Rapid”, a precizat Lungu. Conducerea divizionarei secunde sucevene nu a hotărât deocamdată care vor fi noile culori ale echipei

Echipa locală de fotbal ACS Rapid CFR Suceava îşi schimbă numele în această vară. Gruparea din „Areni” va evolua în următoarea ediţie de campionat a Ligii a II-a sub denumirea de FCM Suceava.
„Le-am propus celor de la Rapid Suceava să se adreseze Federaţiei Române de Fotbal pentru a-şi schimba numele în Fotbal Club Municipal Suceava. FCM Suceava mi se pare cel mai corect nume, având în vedere că municipiul Suceava este singurul finanţator al echipei de fotbal. Dacă Federaţia va fi de acord, am vorbit cu domnul Ciprian Anton (n.r. preşedintele AJF Suceava) şi cu domnul Dumitru Moldovan (preşedintele executiv al Rapidului), şi vom intra în Consiliul Local cu o hotărâre de a se păstra noii echipe finanţarea obţinută de clubul Rapid”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Preşedintele Consiliului de Administraţie clubului Rapid Suceava, Gabriel Clim, a confirmat anunţul făcut de Ion Lungu şi a precizat că avocatul clubului a demarat deja procedura de schimbare a numelui echipei. Federaţia Română de Fotbal permite modificarea denumirii unui club pănă cel târziu cu două luni înainte de startul sezonului, în cazul de faţă 30 august 2014. Conducerea divizionarei secunde sucevene nu a hotărât deocamdată care vor fi noile culori ale echipei.
Conform siteului Wikipedia, clubul Rapid CFR Suceava a fost înfiinţat în anul 1946, pe atunci Asociaţia Sportivă CFR Iţcani, echipa purtând ulterior şi numele de Locomotiva Iţcani. AS CFR Iţcani a reprezentat fotbalul sucevean în Divizia C după ce a fuzionat cu echipa FC Cetatea Suceava, în sezonul 1946–1947, jucând numai în campionatul regional inferior al fotbalului românesc până în 2008.
La sfârşitul sezonului 2007–2008 a terminat pe primul loc în Liga a IV-a din Suceava şi au participat la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, împotriva echipei ACS Miercurea Nirajului, campioana judeţului Mureş, pe care a învins-o cu scorul de 2-1 şi a promovat astfel în Liga a III-a. La finele sezonului 2011–2012, Rapid CFR Suceava a reuşit să se claseze pe primul loc al clasamentului Ligii a III-a, Seria C1, promovând pentru prima dată în istoria clubului în Liga a II-a, acolo unde evoluează până în prezent. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lansare de candidat liberal la Primăria Gălănești, în prezența lui Gheorghe Flutur. Elena Coroamă promite să aducă apă, canalizare și gaz metan în comună

Președintele PNL, Gheorghe Flutur, a participat joi la lansarea candidaturii pentru Primăria Gălănești a Elenei …

One comment

  1. degeaba isi schimba numele. tot o echipa de miuta.
    pacat de banii aruncati pe geam pentru sustinerea unei astfel de echipe.