Saturday , April 20 2024

Rapidul a intrat în zodia remizelor

Echipa suceveană a bifat al treilea rezultat de egalitate consecutiv, după ce a încheiat nedecis, scor 0-0, meciul susținut sâmbătă, pe terenul Ceahlăului Piatra Neamț, în etapa a XXII-a a Ligii a II-a. Boiciuc a semnat cele mai mari ocazii de gol ale “ceferiștilor” . “Este un rezultat echitabil”, consideră antrenorul Costel Ilie 

 Liga2. Ceahlaul - Rapid

Rapid a ajuns la trei rezultate de egalitate consecutive de la reluarea campionatului Ligii a II-a, după ce a încheiat nedecis, scor 0-0, și jocul susținut sâmbătă, pe terenul celor de la Ceahlăul Piatra Neamț.

Fără prea multe soluții în lot, antrenorul Costel Ilie a abordat duelul cu ultima clasată cu trei juniori în formula de start și o improvizație pe postul de fundaș stânga, acolo unde Ionuț Plămadă a trebuit să preia sarcinile lui Dorin Semeghin, suspendat la meciul de sub Pietricica.

Pe fondul unui joc de luptă, pe un gazon moale care a încurcat ambele echipe, prima fază periculoasă a aparținut gazdelor, Lupei fiind deposedat în careu, în momentul șutului, de un fundaș rapidist.

La poarta opusă, Bălan a centrat ideal, în colțul careului mare, pentru Boiciuc, dar execuția atacantului adus de la CSMS Iași a trecut puțin peste transversală. A fost singura ocazie clară de gol a primei reprize.

La șapte minute după pauză, același Boiciuc a șutat violent de la 25 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Barna.

Fără antrenorul Stefano Maccoppi pe banca, italianul fiind suspendat, Ceahlăul a expediat primul șut pe spațiul porții adverse în minutul 55, când Margină a trimis slab din lovitură liberă în brațele lui Hânțescu.

Pe final, formația nemțeană a forțat golul victorie, la o suită de cornere la poarta “ceferiștilor”, fără niciun efect pe tabela de marcaj.

Ceahlăul – Rapid CFR s-a terminat 0-0, iar sucevenii râmân pe locul 9 în clasament, cu 13 puncte mai mult decât adversara de sâmbătă.

Ceahlăul Piatra Neamț: Al. Barna – Cerra, Castells, Napoli, P. Galan, Hidalgo, B. Gomis, Lupei (’56 Drăghiceanu), Mitrofan, Mendy (’56 Rodriguez), Margină. Antrenor: Stefano Maccoppi.

Rapid Suceava: Hânțăscu – D. Balan, Dudea, Velescu, I. Plămadă – Aeroaiei (’77 Dănilă), Sfrijan – Al. Apostol (’71 Jitariuc), M. Negru (’80 T. Galan), Ghiorghiciuc – Boiciuc. Antrenor: Costel Ilie.

“Cred că este un rezultat echitabil Prima repriză ne-a aparținut nouă, a doua a fost a gazdelor. Ne-au lipsit trei jucători importanți, Semeghin, Golofca și Sandu, iar băieților care au jucat nu am ce să le reproșez. A fost un meci de luptă, de angajament fizic, pe un teren greu”, a declarat Costel Ilie, antrenorul celor de la Rapid Suceava.

Rezultatele etapei a XXII-a:

ACS Berceni – Gloria Buzău 1-1

CS Balotești – Oțelul Galați 3-0

Ceahlăul Piatra Neamț – Rapid Suceava 0-0

Academica Clinceni – Dunărea Călărași 0-1

Rapid București – Bucovina Pojorâta 5-0

Farul Constanța – SC Bacău (marți)

Dacia Unirea Brăila a stat în această rundă.

 

In runda viitoare, “ceferiștii” vor primi vizita liderului Rapid București, într-un meci programat duminică, de la ora 11.00, pe stadionul Areni. (Dănuț CHIDOVET. Foto: Gelu CRACANA)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …