Wednesday , May 29 2024

Ura si rautate, dar si planuri de viitor pentru Cornu Luncii

Primarul Petru Vod\ r\spunde acuzelor aduse de contracandida]ii s\i n “Fron Gheorghe nu a f\cut `n ultimii ani dec=t s\ semene ur\ [i r\utate `n toat\ comunitatea local\” n “str\mo[ii [i mo[ii mei ar trebui s\ fie l\sa]i `n pace” n “niciun leu public nu a trecut prin buzunarul primarului Petru Vod\” n “Bucovina `ncepe de la Cornu Luncii” n interviu cu Petru Vod\, primarul comunei Cornu Luncii

Petru Vod\, primarul comunei Cornu Luncii, este om al satului [i conduce destinele localit\]ii de opt ani. ~n dou\ ziare locale, au ap\rut, cu o zi `n urm\, articole def\im\toare la adresa lui. Ast\zi, Petru Vod\ a decis s\ r\spund\ acuzelor ce i-au fost aduse prin intermediari de un contracandidat al s\u.
N “Fron Gheorghe nu a f\cut `n ultimii ani dec=t s\ semene ur\ [i r\utate `n toat\ comunitatea local\”
– Cu ce argumente clarifica]i acuzele care v-au fost aduse privind activitatea dumneavoastr\ ca primar al comunei Cornu Luncii dar [i referitoare la faptul c\ familia Vod\ a intrat `n posesia unei suprafe]e mai mari de teren dec=t era `nscris\ `n acte?
– Cu jen\, trebuie s\ fac referire la articolele care au ap\rut concomitent `n dou\ publica]ii locale. Am=ndou\ sunt publicate cu rea inten]ie, autorul moral fiind contracandidatul meu, Fron Gheorghe. El nu a f\cut `n ultimii ani dec=t s\ semene ur\ [i r\utate `n toat\ comunitatea local\. Dac\ `n portofoliul meu pot enumera lucruri pe care `mpreun\ cu oamenii din comun\ le-am f\cut, Fron Gheorghe este o persoan\ care `n permanen]\ a denigrat comuna, pe la posturile de televiziune, prin pres\. El se comport\ ca [i c=nd nu ar fi cet\]ean al comunei. Eu m-am n\scut `n aceast\ comun\ [i precum dori]i dumneavoastr\ s\ verifica]i, niciodat\ nu am f\cut nicio reclama]ie `mpotriva sa. De opt ani, Fron Gheorghe m\ calomniaz\, am fost purtat pe la toate institu]iile de control ale statului confirm=ndu-se `n final c\ reclama]ile sale nu sunt adev\rate. ~n ceea ce prive[te articolul din ziarul “Monitorul” `n care sunt acuzat c\ a[ fi adus prejudicii mari bugetului prim\riei, constatate de Curtea de Conturi, eu vreau s\ `i asigur pe oamenii care m\ cunosc, din comuna Cornu Luncii, c\ toate acele prejudicii invocate nu au nicio acoperire `n realitate. Am fost verificat, iar organele de cercetare penal\ au constatat c\ sunt nevinovat. Dac\ s-ar fi constatat c\ a[ fi adus prejudiciu comunit\]ii, eram plecat ori eram legat. Nu exist\ o `ncepere a urm\ririi penale `n ceea ce m\ prive[te, anchetatorii stabilind c\ nu ni se pot imputa nou\, celor care lucr\m de at=]ia ani `n prim\rie, vreo vin\. De ani de zile se discut\ despre p\[unea de 715 hectare. Tot domnul Fron Gheorghe a f\cut reclama]ie la toate institu]iile statului `nc\ din anul 2008. Tot de atunci s-a constatat c\ acea concesiune a fost legal f\cut\, de c\tre institu]iile statului. C=t prive[te alte suprafe]e de teren ce ar fi fost acordate f\r\ respectarea legii, am v\zut `ntr-un articol publicat cu o zi `n urm\ c\ am fost angajat la prim\ria Cornu Luncii `n anul 1994. ~mi pare r\u c\ domnul Fron Gheorghe nu `[i aduce aminte exact c=nd am fost angajat. ~mi pare r\u c\ trebuie s\ `i reamintesc c\ eu am fost angajat la prim\ria Cornul Luncii `n anul 1995 [i nu am `nceput s\ lucrez la redactarea proceselor verbale de punere `n posesie dec=t din anul 1997. Acele titluri de proprietate de care se face vorbire au fost `ntocmite de ingineri agronomi de la Direc]ia Agricol\.
“Str\mo[ii [i mo[ii mei ar trebui s\ fie l\sa]i `n pace”
– S-a f\cut referire [i la o problem\ imobiliar\ a familiei Vod\, pornindu-se de la calitatea dumneavoastr\ de mo[tenitor.
– Nu [tiu de ce el a trebuit s\ se lege de cimitirul satului, de str\mo[ii mei, bunicii [i p\rin]ii. Acolo sunt str\mo[ii [i mo[ii mei [i ar trebui s\ fie l\sa]i `n pace. {tiu c\ un vecin al meu a cump\rat de o parte [i de alta teren. Campania electoral\ este a[a cum o [tim, dar domnul Fron Gheorghe nu `[i d\ seama c\ vecinul meu [i al familiei mele `l influen]eaz\ cu r\utate. Lucrurile sunt clare. Acest vecin c=t a cump\rat pe o parte [i pe cealalt\ parte, a ob]inut cu acte `n regul\. Nu i s-au modificat cu nimic propriet\]ile, nici cea din st=nga, nici cea din dreapta. Avem un proces vechi de mai bine de [ase ani, sper s\ ajungem la o finalitate, `mi pare r\u c\ tr\iesc avoca]ii pe spatele nostru. Eu `n comuna Cornu Luncii sunt privit foarte bine de oameni [i astfel de dispute nici nu trebuiau s\ `[i aib\ rostul. De ani `n [ir, nu [tiu dec=t s\ muncesc. Nu am dormit nop]ile pentru a g=ndi modul `n care Cornul Luncii s\ beneficieze de programe cu finan]\ri guvernamentale sau europene. Domnul pre[edinte Gheorghe Flutur m-a ajutat enorm pentru realizarea obiectivelor mari. Prin m\sura 322 – ap\, canal, drum comunal dar [i regularizarea r=ului Moldova. Noi trebuie s\ `i fim recunosc\tori pentru c\ f\r\ sprijinul dumnealui nu se putea realiza aceast\ regularizare, de la Br\ie[ti la Cornu Luncii.
N “niciun leu public nu a trecut prin buzunarul primarului Petru Vod\, fiindc\ erau repartiza]i cu destina]ia bine stabilit\”
– Sunt constat\ri ale Cur]ii de Conturi, care au fost f\cute publice, care v\ indic\ responsabil pentru modul `n care au fost gestiona]i bani publici.
– C=t prive[te concluziile formulate de Curtea de Conturi, nu am niciun fel de consecin]e penale eu [i nici comunitatea nu a avut de suferit. La [colile din localitate s-au acordat ni[te sporuri de ecran, cadrelor didactice. Ei doresc s\ le recupereze. C=t prive[te funda]iile care s-au turnat, la Sasca Mare sunt dou\ [coli, una mai veche, alta mai nou\ care nu erau `n starea cea mai bun\. Am solicitat la Ministerul Educa]iei s\ construiesc o [coal\ nou\. La momentul respectiv, ca [i `n `ntreaga ]ar\, obiectivele `ncepute astfel nu au fost finalizate. Acum noua cl\dire a [colii a ajuns la centur\, lucr\rile vor continua. La vremea respectiv\, c=nd banii s-au terminat, constructorul a oprit lucrarea. Niciun leu nu a trecut prin buzunarul primarului Petru Vod\, fiindc\ erau repartiza]i cu destina]ia bine stabilit\. C=nd s-au terminat banii, constructorul a plecat. Anul acesta voi termina lucr\rile la [coal\, ca [i la centrul medical [i concet\]enii din Cornu Luncii vor vedea c\ niciun leu din bugetul prim\riei nu a fost folosit altcumva dec=t `n interesul comunit\]ii.
N “Bucovina `ncepe de la Cornu Luncii”
– S\ vorbim [i despre comuna Cornu Luncii, despre realiz\ri [i proiecte pe care le ave]i `n vedere.
– Comuna Cornu Luncii este una dintre cele mai mari unit\]i administrativ-teritoriale din Suceava,cu o suprafa]\ de peste 8.000 de hectare [i o popula]ie ce dep\[e[te 7.800 locuitori. Cornu Luncii a fost p=n\ la 1918 localitate de frontier\ cu Imperiul Habsburgic. ~n toat\ perioada ocupa]iei austriece, la Cornu Luncii a func]ionat un oficiu vamal, iar pichetul de gr\niceri se mai p\streaz\ [i ast\zi. Comuna Cornu Luncii este format\ din nou\ sate vechi de sute de ani – Cornu Luncii, Br\ie[ti, B\i[e[ti, Dumbrava, Sasca Mic\, Sasca Mare, Sasca Nou\, {inca [i P\iseni. Oameni m=ndri [i gospodari, locuitorii comunei Cornu Luncii se ocup\ cu munca la p\dure, agricultura [i cre[terea animalelor. Este o comunitate de oameni care au [tiut s\ dep\[easc\ greut\]ile generate de criza economic\ a ultimilor ani [i chiar au reu[it s\ fac\ `n comun\ lucruri durabile care au ca principal efect cre[terea nivelului de trai al locuitorilor. Paradoxal, criza economic\ nu ne-a afectat foarte tare activitatea ba chiar `n aceast\ perioad\ extrem de dificil\ am reu[it s\ atragem fonduri de milioane de euro pentru realizarea unor proiecte de investi]ii f\r\ precedent `n localitatea sucevean\. {tiu c\ pentru foarte multe comunit\]i aceast\ perioad\ de criz\ economic\ este un moment foarte greu. Pentru noi nu a fost a[a pentru c\ am reu[it implementarea unor proiecte importante pentru comunitatea noastr\ [i aici vreau s\ `i mul]umesc `nc\ odat\ domnului Gheorghe Flutur, pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, care ne-a sprijinit `n mod constant `n demersurile pe care le-am f\cut pentru a ob]ine finan]are la aceste proiecte. F\r\ ajutorul domnului pre[edinte Flutur nu am fi putut face mare lucru [i de aceea cu to]ii suntem recunosc\tori. V\ dau un singur exemplu. C=nd lucram la documenta]ia proiectului pentru regularizarea albiei r=ului Moldova, aveam nevoie de un aviz de la Apele Rom=ne. Acesta `nt=rzia s\ apar\. L-am rugat pe domnul Flutur s\ ne ajute [i problema a fost rezolvat\ `n zece minute. Vreau s\ v\ mai spun c\ localitatea noastr\ avea [i are nevoie `n continuare de investi]ii mari pentru c\ ritmul dezvolt\rii `n jude]ul Suceava este accelerat [i noi trebuie s\ ]inem pasul. Cel mai mult m\ bucur\ c\ am reu[it atragerea de fonduri pentru modernizarea drumurilor comunale care ani la r=nd au fost `n cea mai proast\ stare. Avem c=[tigat un proiect la m\sura 322 prin care moderniz\m drumurile comunale `n satele B\i[e[ti [i Cornu Luncii pe o distan]\ de 7 kilometri. ~n cadrul acestui proiect vom construi re]eaua de canalizare [i sta]ia de epurare a apelor uzate. Vom construi [i dota un centru de tip After school [i vom mai folosi o parte din bani `n sectorul p\str\rii [i conserv\rii tradi]iilor populare. Este un proiect `n valoare de 2,5 milioane de euro care `nseamn\ foarte mult pentru comunitatea noastr\. ~n cadrul proiectului la m\sura 322 va fi contruit\ re]eaua de alimenatre cu ap\ potabil\ `n satele B\i[e[ti [i Cornu Luncii.
N “nu le-am f\cut oamenilor promisiuni de[arte”
– Pentru ce dori]i s\ conduce]i `n continuare comuna Cornu Luncii, ca primar?
– C=nd am candidat pentru func]ia de primar al comunei nu am venit cu g=ndul ca s\ `mi spun\ lumea <s\ tr\i]i, dom’ primar!>. Nu le-am f\cut oamenilor promisiuni de[arte [i acest lucru s-a v\zut. Cel mai mult apreciez c\ oamenii din comun\ au fost al\turi de noi `n toate proiectele pe care le-am demarat [i au `n]eles c\ numai prin munc\ [i unitate putem s\ ne dezvolt\m comunitatea. Ne-am axat pe atragerea de fonduri europene pentru c\ `n ultimii ani acestea au fost principalele modalit\]i de dezvolatre ale comunit\]ilor. Am f\cut proiecte bune [i realiste [i am reu[it. Nu po]i s\ te dezvol]i dac\ stai cu m=inile `n s=n [i s\ a[tep]i s\ te cheme la jude] sau la Bucure[ti s\ s\ `]i dea. Trebuie s\ lup]i pentru interesele oamenilor care te-au ales [i astfel ei te vor respecta. Oamenii se uit\ la realiz\rile primarului [i mai apoi la vorbele frumoase pe care le spune la adun\rile publice.
N “fondurile europene, pe care le-am atras cu sprijinul nemijlocit al pre[edintelui Gheorghe Flutur, ne-au salvat comuna de la uitare”
– Care sunt, pe scurt, aceste realiz\ri?
– Am accesat toate sursele de finan]are pentru modernizarea [colilor din comun\ pentru c\ nu po]i s\ ai preten]ii la rezultate bune dac\ nu asiguri acestui sistem cele mai bune condi]ii. Cu bani de la Banca Mondial\ am reu[it reabilitarea [colii gimnaziale de la B\i[e[ti, iar cu bani de la Guvern a [colilor de la Br\ie[ti [i Cornu Luncii. Tot `n acest domeniu am reu[it construirea centrului social Sf=ntul Alexandru de la Sasca Mic\ precum [i construirea c\minelor culturale de la Br\te[ti [i B\i[e[ti. De cur=nd am finalizat lucr\rile de reabilitare [i modernizare ale c\minului cultural de la Cornu Luncii. ~n cel mai scurt timp va fi gata [i Centrul Medical de la Cornu Luncii care va cuprinde mai multe cabinete medicale ce vor deservi popula]ia comunei noastre [i cet\]enii din comunele limitrofe”, ne-a mai precizat primarul comunei sucevene Cornu Luncii. Tot ceea ce s-a f\cut `n comun\ `n ultimii ani nu sunt realiz\ri m\re]e, ci lucruri absolut normale pe care orice comunitate trebuie s\ le aib\ la `ndem=n\. Este absolut normal ca `ntr-o comun\ s\ existe drumuri bune, ap\ curent\, canalizare, [coli moderne [i toate celelate utilit\]i despre care am mai vorbit. Pot s\ spun c\ fondurile europene, pe care le-am atras cu sprijinul nemijlocit al pre[edintelui Gheorghe Flutur, ne-au salvat comuna de la uitare. Sunt lucruri f\cute care vor r\m=ne peste ani [i ce este mai important e c\, reu[ind s\ atragi investi]ii de milioane de euro `ntr-un timp relativ scurt te mobilizezi [i `]i dore[ti s\ faci mult mai multe pentru c\ [i a[tept\rile oamenilor devin pe zi ce trece tot mai mari. Omul nostru este astfel croit `nc=t de ce are `[i dore[te s\ aib\ mai mult. Este o mentalitate bun\ care nu poate duce dec=t la progresul [i dezvoltarea comunit\]ii noastre. Am fost, sunt [i voi fi mereu `n slujba cet\]eanului pentru c\ aceasta este unica politic\ pe care o fac la prim\ria Cornu Luncii. Lucr\m la un amplu proiect de regularizare a albiei r=ului Moldova care ne-a f\cut mereu probleme. Este o investi]ie de anvergur\, iar rezultatele se vor vedea atunci c=nd `ntreaga zon\ inundabil\ a comunei va sc\pa de acest pericol. La o comun\ a[a de mare precum este Cornu Luncii nu ai cum s\ stai degeaba. ~n fiecare zi apar elemente noi `n activitate [i trebuie s\ le faci fa]\ a[a cum trebuie. Dac\ nu ]ii pasul, singurul care are de pierdut este cet\]eanul [i eu nu pot permite acest lucru. La finalul acestui mandat, m\ declar mul]umit de ceea ce am reu[it s\ fac pentru comuna mea [i pentru oamenii de aici. Mai sunt `nc\ foarte multe lucruri de f\cut pentru a duce comuna Cornu Luncii la un nivel de dezvoltare care s\ ne permit\ s\ spunem c\ suntem o localitate european\. Voi avea curajul s\ le cer oamenilor din Cornu Luncii `nc\ o dat\ votul pentru c\ mai am treab\ [i sper c\ vor `n]elege acest lucru [i vor fi al\turi de mine. Nu mi-a pl\cut niciodat\ s\ promit lucruri pe care nu am putut s\ le realizez. Pentru perioada imediat urm\toare mi-am propus extinderea re]elelor de ap\ [i canalizare `n toate satele comunei, `nfiin]area unui centru social pentru persoanele v=rstnice [i identificare de noi resurse de finan]are pentru modernizarea `ntregii infrastructuri a comunei. Sunt sigur c\ toate aceste lucruri se pot realiza pentru c\ am reu[it noi `mpreun\ s\ facem lucruri mai complicate. Sunt sigur c\ vor veni vremuri mai bune pentru toat\ lumea [i c\ proiectele noastre de dezvoltare a comunei `[i vor g\si finalitatea. Trebuie s\ avem `ncredere `n viitor pentru c\, pe l=ng\ greut\]i inerente, viitorul este construit de noi, prin munca noastr\ comun\, a comunit\]ii din Cornu Luncii. Acest lucru se poate face doar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu sprijinul oamenilor de bun\ credin]\, [i m\ refer aici [i la dasc\lii din [colile celor nou\ sate ale comunei dar [i cu sprijinul preo]ilor de la bisericile din comun\, pe care am `ncercat [i `n bun\ parte am reu[it s\ `i ajut\m `n munca lor de p\strare a credin]ei str\mo[e[ti dar [i `n activitatea de caritate pe care o promoveaz\. (N.R.)

Vezi si

23 de percheziții la contrabandiști de țigări din județul Suceava

Luni, 27 mai 2024. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ …

No comments

  1. in campania electorala din 2008 dl. fron a mai publicat articole denigratoare la adresa primarului voda . a bestelit comuna cornu luncii prin intermediul postului bucovina tv in cadrul emisiunilor ,,la o vorba cu mesterul manole ,, .ura si razbunarea il vor baga in mormant . este dezgustator acest personaj .RUSINE !!!

  2. felicitari d-le primar! realizarile pe care le-ati enumerat se regasesc in realitate si nu doar pe hartie. contracandidatului fron ii doresc o minte limpede sa poate judeca asa cum se cuvine.