Thursday , June 13 2024

Timp de așteptare de 2 luni pentru susținerea probei practice pentru permisul auto

Măsuri dispuse de prefectul Alexandru Moldovan pentru grăbirea examinărilor. Serviciul de Înmatriculări  va avea program și sâmbătă pe timpul verii

Prefectul Alexandru Moldovan și comisarul de poliție Marius Emilian Rusu au analizat, marți, în cadrul unei ședințe de lucru principalii indicatori rezultați din activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava (S.P.C.R.P.C.I.V).

Urmare a solicitărilor venite din partea reprezentanților administrației publice locale, a instructorilor și școlilor de șoferi, începând cu luna februarie a anului curent lucrătorii din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V Suceava au susținut sesiuni de examinare ale candidaților la proba practică pe raza municipiilor Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți.

În același timp, au fost organizate sesiuni suplimentare de examinare la proba practică pentru categoria B și în zilele de sâmbătă, acordându-le astfel candidaților posibilitatea de a susține examenul la proba practică de mai multe ori pe parcursul unui an calendaristic.

În perioada 01.01.2024 – 24.05.2024, au fost examinați la proba teoretică un număr total de 6143 de candidați din care au fost admiși un număr de 2765 de candidați și 3378 candidați au fost declarați respinși, având astfel un procent de promovabilitate de 47,94%.

În aceeași perioadă, au fost examinați la proba practică un număr total de 9.312 de candidați din care au fost admiși un număr de 3.792 de candidați (40,77%) și 5444 candidați au fost declarați respinși.

În urma desfășurării activităților de examinare la proba practică pe raza celor trei municipii s-au creat anumite decalaje în ceea ce privește perioada de așteptare în vederea susținerii probei practice de aproximativ 2 luni, la data de 27 mai 2024  programările pentru susținerea probei practice putând fi realizate după cum urmează:

– 01.08.2024 – pentru susținerea probei practice categoria B în municipiul Suceava.

– 05.08.2024 – pentru susținerea probei practice categoria C+CE în municipiul Suceava.

– 15.07.2024 – pentru susținerea probei practice categoria D în municipiul Suceava.

 Având în vedere situația reieșită din analiza datelor, prefectul Alexandru Moldovan a emis marți un ordin prin care a aprobat susținerea probei practice în perioada IUNIE – SEPTEMBRIE 2024 la categoria B, care va avea loc pe raza municipiilor Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, după cum urmează:

În luna IUNIE: pe raza municipiului Fălticeni în data de 04.06.2024 și 18.06.2024;  pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc în data de 05.06.2024 și 19.06.2024; pe raza municipiului Rădăuți în data de 06.06.2024 și 20.06.2024. În celelalte zile din cursul lunii iunie proba practică se va susține doar pe raza municipiului Suceava, pentru toate categoriile.

În luna IULIE: – pe raza municipiului Fălticeni în data de 16.07.2024; – pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc în data de 17.07.2024; pe raza municipiului Rădăuți în data 18.07.2024. În celelalte zile din cursul lunii iulie proba practică se va susține doar pe raza municipiului Suceava, pentru toate categoriile.

În luna AUGUST: pe raza municipiului Fălticeni în data de 20.08.2024; pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc în data de 21.08.2024; pe raza municipiului Rădăuți în data de 22.08.2024. În celelalte zile din cursul lunii august proba practică se va susține doar pe raza municipiului Suceava, pentru toate categoriile.

În luna SEPTEMBRIE: pe raza municipiului Fălticeni în data de 17.09.2024;

– pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc în data de 18.09.2024; pe raza municipiului Rădăuți în data de 19.09.2024. În celelalte zile din cursul lunii septembrie proba practică se va susține doar pe raza municipiului Suceava, pentru toate categoriile.

Tot prin același ordin, reprezentantul Guvernului în teritoriu a dispus ca ghișeele pentru operațiuni de înmatriculare, transcriere și autorizare provizorie să fie deschise în zilele de sâmbătă din lunile iunie-septembrie, în funcție de situația operativă, în scopul reducerii perioadelor de așteptare și îmbunătățirii calității serviciilor publice, cetățenii având astfel posibilitatea de a se prezenta la ghișeu pe baza de programare.

Toate aceste măsuri au fost adoptate în vederea îmbunătățirii calității serviciilor oferite cetățenilor și descongestionării, pe cât este posibil, a traficului în muncipiul Suceava, cu precădere la orele de vârf.

Suntem consecvenți în acțiunile și măsurile pe care le adoptăm periodic în vederea îmbunătățirii serviciilor publice oferite și în crearea condițiilor ca un candidat să poată avea posibilitatea de a susține proba practică în mod repetat, dacă este nevoie. Am întreprins demersurile necesare către Ministerul Afacerilor Interne și Direcția Generală Permise și Înmatriculari în vederea ocupării prin concurs a locurilor vacante de examinatori. Funcție de concretizarea acestor demersuri, urmare a solicitării reprezentanților administrației locale și școlilor de șoferi, luăm în calcul organizarea sesiunilor de examinare practică și pe raza municipiului Vatra Dornei”, a declarat Alexandru Moldovan, prefect al județului Suceava. (O.S.)

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …