Saturday , June 22 2024

Peste 95% dintre candidații înscriși pentru admiterea la profilul pedagogic – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” au promovat probele de aptitudini

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava a publicat rezultatele la probele de aptitudini susținute de cei 281 de candidați care s-au înscris în vederea susținerii admiterii în clasa a IX-a la profilul pedagogic, pentru anul școlar 2024-2025. Un număr record de candidați, dar foarte bine pregătiți, deoarece doar 13 au fost declarați ”respinși”, astfel că procentul de promovare din această sesiune este de peste 95%. La profilul pedagogic, fiecare probă se apreciază cu ”admis” sau ”respins”, iar respingerea la o probă atrage după sine obținerea calificativului ”respins” la probele de aptitudini.

Cei 268 de elevi care au fost admiși în urma acestei etape mai au de susținut Evaluarea Națională, după care vor fi repartizați în ordine descrescătoare a mediilor finale la specializarea pentru care optează. Pentru Admiterea 2024, învățământul vocațional, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a scos la concurs 2 clase la specializarea învățător-educatoare și o clasă la specializarea educator-puericultor, fiecare a câte 24 de locuri.
secretarasite

În această sesiune de admitere, colegiul a atras elevi din Suceava, Stulpicani, Arbore, Marginea, Ilișești, Pârtești, Slatina, Plopeni, Mălini, Gura Humorului, Vama, Dolhești, Zamostea, Zvoriștea, Valea Moldovei, Salcea, Vicov, Berchișești, Boroaia, Bivolărie, Drăgoiești, Udești, Costâna, Cajvana, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Solca, Siret, Bilca, Straja etc., practic din tot județul.

Urmează transmiterea, în format electronic şi în scris, către comisia de admitere judeţeană a listei candidaţilor declaraţi admişi, prin completarea acestora în aplicația informatică centralizată. Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc în data de 24 iulie. (O. NUȚU)

Vezi si

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au …