Sunday , October 2 2022

Pârât de soție la Poliție că s-a îmbătat și a plecat cu mașina prin sat

Bărbatul s-a certat cu nevasta, apoi a luat mașina și dus a fost. Femeia a anunțat Poliția, iar un echipaj din Vama l-a găsit și i-a făcut dosar penal. Soferul avea o concentrație de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat. In plus, a primit și 2.000 de lei amendă pentru că nu avea declarația pe proprie răspundere

Polițiștii din Vama au fost sesizați sâmbătă de Elena D., din Constanța, care în prezent locuiește la mama ei, în comuna Vama, despre faptul că a avut o ceartă cu soțul, Ioan D., din cauză că acesta a băut prea mult, iar apoi bărbatul a plecat la volanul  autoturismului proprietate comună, deși se afla în vizibilă stare de ebrietate.

Polițiștii s-au deplasat la locuința femeii, iar după ce au discutat cu aceasta aproximativ trei minute au observat cum autoturismul indicat de femeie ca fiind condus de soțul ei, Ioan D., de 49 de ani, din municipiul Constanța, circula pe strada Nicolae Bălcescu, în jurul orelor 11.05.

Polițiștii au oprit autoturismul marca Mitsubishi și întrucât bărbatul aflat la volan emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Ioan D. a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, conform art. 28 din O.U.G 1/1999 raportat la Ordonanța Militară nr. 3 din data de 24.03.2020, pentru faptul că nu avea completată declarația pe proprie răspundere, din care să reiasă motivul urgent și temeinic pentru care a părăsit domiciliul. (O.S.)

Vezi si

Tânăr de 26 de ani, mort într-un accident în care mașina sa a fost lovită de un TIR, la Câmpulung Moldovenesc

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 07.15, pe DN 17, la ieșirea din municipiul Câmpulung Moldovenesc …