Thursday , June 13 2024

285 de elevi s-au înscris pentru admiterea la Liceul cu Program Sportiv Suceava. Aproape jumătate dintre ei concurează pentru locurile din clasele de fotbal

Liceul cu Program Sportiv Suceava desfășoară în această săptămână probele de aptitudini în vederea admiterii în clasa a IX-a, la profilul vocațional. S-au înscris 285 de candidați, pentru cele 120 de locuri disponibile. Numărul elevilor care optează pentru acest liceu se menține ridicat și în acest an, după ce, la admiterea din 2023, conducerea LPS înregistra o creștere cu 25% a candidaților, 277 la număr la vremea respectivă, în condițiile în care oferta educațională a fost aceeași.

Potrivit directorului Ciprian Anton, pentru anul școlar 2024-2025, s-a propus formarea a 5 clase – două de fotbal, două mozaic și una de handbal. Mai exact, sunt 48 de locuri pentru specializarea fotbal, 24 pentru handbal și câte 12 locuri la volei, atletism, rugby și lupte. Cea mai mare concurență, ca și anii anteriori, se înregistrează la clasele de fotbal, pentru care s-au înscris 125 de candidați.

Calculul mediei finale de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal vocațional – profilul sportiv este (3 APT + MA)/4= MFA, unde APT = nota finală la probele de aptitudini; MA=media de admitere; MFA = media finală de admitere.

Rezultatele obținute de candidați la probele de aptitudini sunt recunoscute în orice județ în care aceștia optează să se înscrie pentru repartizarea computerizată, indiferent de locul în care au susținut probele respective. (O. N.)

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …