Tuesday , June 25 2024

Suceava rămâne pe locul 5 în clasamentul aeroporturilor din țară

În luna aprilie, Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava s-a menținut pe poziția 5 la traficul internațional, imediat în urma aeroporturilor marilor orașe din țară: București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Potrivit datelor centralizate de Asociația Aeroporturilor din România, Aeroportul sucevean a avut un număr de 50.526 de pasageri procesați în cursul lunii trecute iar asta înseamnă o consolidare a poziției pe care era după centralizarea datelor din primul trimestru al anului, când tot pe locul 5 se afla.

Motivul pentru care Suceava stă bine la acest capitol este în continuare legat de numărul mare de pasageri de pe cursele externe: 46.752 de pasageri, ceea ce situează aeroportul de la Salcea tot pe un onorant loc 5 în țară, după aceleași aeroporturi de la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

De asemenea, cu peste 3.700 de pasageri procesați în aprilie, aeroportul sucevean este în primele 6 la numărul de pasageri pe cursele interne după București, Cluj-Napoca Timișoara, Iași și Oradea. Totuși, datorită faptului că Oradea are pe curse externe doar 370 de călători în aprilie (scăderea nu este neapărat imputabilă conducerii respectivului aeroport, factorii care determină fluctuații mari de pasageri sunt altele, mai ales în ultimul an), poziția Sucevei nu a fost „amenințată” în clasamentul general.

La partea de curse externe, Sibiul (42.680) și Bacăul (41.165) au suflat în ceafă Sucevei, însă numărul mic de călători pe cursele interne (43 – Sibiul și 65 – Bacăul) au făcut ca poziția generală a aeroportului „Ștefan cel Mare” să nu se clatine nici în aprilie.

Nici Craiova cu doar 153 de pasageri pe curse interne nu a putut constitui o amenințare pentru poziția a cincea a Sucevei, deși numărul de 30.573 de pasageri câți au fost procesați în luna trecută pe aeroportul din Bănie nu este unul de neglijat. Ba mai mult, în cazul Sucevei este remarcabil că numărul de mișcări de aeronave (524) este în continuare unul destul de scăzut prin comparație cu Constanța, Craiova sau Arad. În ce măsură va reuși însă aeroportul sucevean să își consolideze poziția, este de văzut. (Dan PRICOPE)

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …