Thursday , June 13 2024

Dan Tiperciuc a finalizat peste 20 de proiecte în cel de-al doilea mandat de primar al comunei Arbore

Majoritatea investițiilor din ultimii patru ani s-au îndreptat spre dezvoltarea infrastructurii din Arbore. Alte zeci de proiecte, în valoare de peste 200 de milioane de lei, sunt în derulare în comuna condusă de primarul Dan Tiperciuc

Dan Tiperciuc și-a prezentat bilanțul la finalul celui de-al doilea mandat în funcția de primar al comunei Arbore.

Astfel, actualul edil se poate lăuda cu peste 20 de proiecte finalizate în perioada 2020-2024 și cu tot atâtea aflate în derulare.

Majoritatea investițiilor s-au îndreptat spre dezvoltarea infrastructurii din comună, unde s-au extins rețelele de canalizare și apă uzată, s-au pus bazele rețelei de alimentare cu apă potabilă, s-au amenajat o curte interioară la Căminul Cultural, două parcări la Dispensarul Medical și la Şcoala Gimnazială “Luca Arbore”, precum și o zonă de acces la Grădinița din Clit.

De asemenea, au fost modernizate mai multe drumuri comunale din Arbore, Clit și Bodnăreni, iar în Centrul Civic din Arbore s-au extins trotuarele.

În plus, comuna Arbore beneficiază acum de un nou sistem public de iluminat, de un sistem de supraveghere cu camere video, iar Primăria a fost digitalizată prin programul “Arbore Smart Village”.

Administrația condusă de Dan Tiperciuc se mai poate lăuda în ultimii patru ani cu amenajarea unui parc în localitate, cu intabularea gratuită a peste 2.000 de terenuri în Arbore, Clit și Bodnăreni, cu dotarea Căminului Cultural și achiziționarea de costume populare pentru Ansamblul local de dansuri și cu implementarea programului “Masă sănătoasă” – masă caldă pentru cei 900 de copii din comuna Arbore.

Alte proiecte, în valoare de 200 de milioane de lei, sunt în derulare

Alte zeci de proiecte, în valoare de peste 200 de milioane de lei, sunt în derulare în comuna Arbore.

Cea mai importantă investiție este legată de racordarea localității la rețeaua de gaz metan, în baza unui proiect în valoare de 97 de milioane de lei, în care comuna Arbore este parteneră cu comunele Iaslovăț, Volovăț și Burla și cu orașele Milișăuți și Solca în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Bazinul Solca Bucovinei.

În fruntea listei proiectelor aflate în implementare, ca importanță, mai figurează extinderea rețelei de apă și canalizare și mărirea capacității stației de epurare din Arbore, precum și înființarea sistemului de canalizare în satul Clit.

De asemenea, primăria din Arbore mai are în derulare proiecte ce vizează schimbarea destinației vechiului Dispensar Medical din satul Clit în Centru Comunitar Integrat, înființarea unor centre pentru copii și bătrâni și a unuia de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu, construcția unui Centru Medical în Clit, modernizarea mai multor străzi și drumuri, amenajarea de noi trotuare, înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, construcția unei Şcoli Verzi în zona “Cartier Cajvana” și modernizarea celor deja existente, amenajarea unui complex sportiv și a unui parc fotovoltaic, instalarea a două stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, achiziționarea de microbuze electrice pentru elevii din comuna Arbore și reabilitarea Casei Tradiționale unde se oficiază căsătoriile.

Cu un asemenea portofoliu de proiecte puse în practică, Dan Tiperciuc candidează pe 9 iunie, din partea PSD, pentru cel de-al treilea mandat de primar al comunei Arbore. (D.C.)

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …