Thursday , June 13 2024

Crește numărul de candidați la concursul de Titularizare în județul Suceava. Salariile majorate fac atractiv sistemul de învățământ

Sunt 1.187 de candidați la concursul din acest an în județul Suceava, înregistrându-se o creștere semnificativă, de aproape 28%, față de concursul de anul trecut, când au fost înscrise 928 de persoane. În 2022 au fost 956 de candidați care și-au exprimat dorința de a concura pentru o catedră în învățământul preuniversitar.

secretarasite Inspectoratul Școlar Județean Suceava a validat dosarele candidaților care s-au înscris în perioada 8-17 mai pentru concursul național de Titularizare 2024. Sunt 1.187 de candidați, înregistrându-se o creștere semnificativă, de aproape 28%, față de concursul de anul trecut, când au fost înscrise 928 de persoane. În 2022, au fost 956 de candidați care și-au exprimat dorința de a concura pentru o catedră în învățământul preuniversitar. Este evident că salariile majorate în urma grevei generale, care a demarat fix în urmă cu un an, au făcut atractiv sistemul de învățământ.

Potrivit IȘJ Suceava, cei mai mulți candidați sunt înscriși pentru posturile de educatoare – 217 candidați, învățătoare – 180, educație fizică și sport – 99, limba și literatura română – 97, matematică – 72, consiliere psihopedagogică – 57 și limba și literatura engleză – 53. La disciplina biologie sunt înscriși 41 candidați, iar la geografie și istorie câte 34. La polul opus, există câte un singur candidat la disciplinele agricultură-horticultură, arhitectură, comerț, confecții piele, confecții textile, electrotehnică, estetica și îngrijirea corpului omenesc, farmacie, limba și literatura ucraineană maternă, limba și literatura rromani maternă și silvicultură.

În unitățile de învățământ din județul Suceava sunt 158 de posturi titularizabile, 16 posturi incomplete cu angajare pe perioadă nedeterminată, 645 posturi complete cu angajare pe perioadă nedeterminată și 998 posturi incomplete.

Între 29 mai-28 iunie urmează organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă şi soluţionarea contestaţiilor la aceste probe. Proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice vacante în unitățile de învățământ preuniversitar va avea loc pe 17 iulie.

Pentru a se titulariza, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Peste 30 de gospodării afectate de inundații la Vicovu de Sus. Primarul Vasile Iliuț a intervenit cot la cot cu pompierii pentru evacuarea apei din curțile localnicilor

Ploile torențiale căzute marți după-amiază au afectat peste 30 de gospodării de pe raza orașului …