Monday , July 22 2024

Gospodărie din Vicovu de Sus distrusă de un incendiu pornit de la un scurtcircuit la un cablu ros de șobolani

Militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de  urgență (SVSU) Vicovu de Sus, Bilca și Straja, au intervenit duminică dimneață cu șase autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Vicovu de Sus.


Focul a  observat și anunțat la 112 la ora 03.12, iar la sosirea echipajelor, ardeau generalizat două anexe gospodărești, dar și acoperișul locuinței, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:00. Au ars depozitul de furaje, bucătăria de vară și acoperișul casei, pe o suprafață totală de aproximativ 130 de metri pătrați. A mai ars fațada locuinței pe o
laterală și s-au degradat pereții casei și ai bucătăriei de vară. Incendiul a izbucnit din depozitul de furaje, iar cauza probabilă a fost un scurtcircuit, produs la un cablu electric deteriorat de acțiunea unor rozătoare.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și gospodăriile învecinate.

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …