Thursday , July 25 2024

Casă nelocuită din Solca, incendiată intenționat

Militarii Gărzii de Intervenție Solca au intervenit duminică seara cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Solca.

 


Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 23.09, iar la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul casei de locuit (o construcție din lemn, acoperită cu șindrilă și azbociment), existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:50. Au ars un perete exterior, parțial, și acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. S-au degradat podul, pereții, podeaua și bunuri din interiorul casei.

Conform ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, casa nu era locuită și nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul construcției afectate de foc, o altă locuință și un depozit de furaje din cadrul aceleiași gospodării.

Vezi si

Zona de munte a județului, sub Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar …