Tuesday , May 21 2024

Trei GAZ-uri incarcate cu tigari de contrabanda, confiscate la Siret

N ieri dup\-amiaz\, la interval de zece minute, trei automobile GAZ, modificate pentru a transporta ]ig\ri, au fost re]inute de vame[i

Direc]ia Regional\ Vamal\ Ia[i a anun]at c\ `n crusul zilei de ieri, 11 aprilie 2011, în doar jum\tate de or\, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontier\ Siret  – unitate aflat\ în subordinea Direc]iei Regionale pentru Accize [i Opera]iuni Vamale Ia[i, au descoperit 1.180 de pachete de ]ig\ri de contraband\, ascunse în loca[uri special amenajate în trei ma[ini foarte vechi, ce veneau din Ucraina. Cei trei [oferi au fost sanc]iona]i  cu amend\ contraven]ional\ în cuantum de 21.000 lei iar ma[inile au fost confiscate.
Astfel, `n cursul zilei de ieri,  între orele 14 [i 14.30, la Biroului Vamal de Frontier\ Siret,  s-au prezentat la interval de câteva minute una dup\ alta, trei ma[ini marca GAZ 24, dou\ fabricate în 1984 iar una în 1976, înmatriculate în Ucraina, conduse de cet\]eni ucrainieni.
În urma controlului am\nun]it efectuat de inspectorii vamali, au fost descoperite în fiecare ma[in\, ascunse [i nedeclarate ]igarete de contraband\ marca Doina. În dou\ ma[ini erau câte 400 de pachete iar în a treia 380 de pachete.
Modalitatea de ascundere, în vederea sustragerii de la controlul vamal, a fost identic\ la cele trei ma[ini, ]igaretele fiind g\site într-un loca[ special amenajat în rezervorul de combustibil a fiec\rui automobil,.
Inspectorii vamali au dispus sanc]ionarea contraven]ional\ a fiec\rui [ofer cu amend\ în valoare de 7.000 lei. Autoritatea vamal\ a re]inut în vederea confisc\rii întreaga cantitate de ]ig\ri, precum [i automobilele care  au suportat modific\ri structurale destinate trecerii frauduloase a frontierei de stat a ]ig\rilor de contraband\. (N.R.)

Vezi si

Mihai Flutur: ”Cred că, în momentul de față, municipiul Suceava duce lipsă de un primar ca Lucian Harșovschi”

Mihai Flutur, unul dintre cei mai cunoscuți candidați de pe lista Partidului Național Liberal pentru …