Tuesday , June 25 2024

Ciclonul care a afectat Europa ajunge în România. Cod galben de ploi și vijelii în jumătate de țară, până joi

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de ploi, vijelii și grindină, fenomene care se vor extinde treptat și vor cuprinde jumătate de țară.

De marți de la ora 16.00 până miercuri la ora 10.00 e în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, unde se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50…70 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De marți de la ora 10.00, codul galben de ploi și instabilitate atmosferică se va extinde până joi dimineață și timp de 24 de ore va afecta Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum în zona Carpaților Occidentali. În acel interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

 

Vezi si

Liderii coaliției NU au stabilit data alegerilor prezidențiale. O nouă rundă de negocieri se va desfășura vineri

Liderii coaliției nu au stabilit, marți, data alegerilor prezidențiale. „Este blocaj total”, spun surse politice …