Tuesday , June 25 2024

VIDEO. Zeci de mii de iranieni prezenți la Tabriz, ceremonia funerară a președintelui Raisi, mort într-un accident de elicopter

Marți, 21 mai, în orașul iranian Tabriz au loc funerariile președintelui iranian Ebrahim Raisi și a altor șapte membri ai delegației iraniene care au murit duminică, într-un accident de elicopter. Zeci de mii de oameni participă la ceremonie.

La finalul ceremoniei, sicriele cu trupurile victimelor vor fi trimise la Teheran pentru o rugăciune generală memorială, care va avea loc în moscheea capitalei. Ebrahim Raisi va fi înmormântat vineri în orașul său natal, Mashhad, în Mausoleul Imam Reza.

Patru oficiali, printre care președintele și ministrul de externe din Iran, șeful echipei de securitate al președintelui, un militar și trei membri ai echipajului și-au pierdut viața după ce un elicopter s-a prăbușit duminică în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est.

Accidentul a avut loc pe 19 mai, când președintele iranian se întorcea din Azerbaidjan cu elicopterul, împreună cu o delegație de oficiali. Printre aceștia s-a numărat și ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian. Cinci zile de doliu au fost declarate în Iran. Prim-vicepreședintele Iranului, Mohammad Mokhber, a devenit președintele interimar al țării.

Vezi si

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

Țările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova marți odată …