Friday , April 19 2024

Gheorghe Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru rețelele de gaze naturale în comunele Marginea și Horodnic de Sus

Este vorba de o investiție de aproximativ 15 milioane de euro, de care vor beneficia 9.000 de persoane. ”Județul Suceava are în momentul de față proiecte pentru aducere a gazului metan de peste 230 milioane de euro. CJ Suceava s-a implicat direct în cadrul programului de care vor beneficia 59 de primării. După construcția acestor rețele gradul de conectare la gazele naturale va fi de peste 50% în județul Suceava”, a declarat președintele CJ Suceava. 
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat vineri, 1 martie 2024, certificatul de urbanism pentru construirea rețelei de distribuție a gazelor naturale în comunele Marginea și Horodnic de Sus.
Este vorba de o investiție de aproximativ 15 milioane de euro, 9 milioane fiind valoarea proiectului pentru Marginea și 6 milioane a celui pentru Horodnic de Sus.
Lungimea rețelei este de circa 56 km, fiind vorba de în jur de 3.300 de branșamente. Cele două investiții se adresează unui număr de 9.000 de persoane.
”Gazul metan înseamnă o sursă alternativă de încălzire la lemnul de foc folosit până acum. De asemenea, acesta oferă posibilitatea deschiderii și de mici afaceri care pot folosi gazul metan în diverse procese tehnologice. Estimăm că populația va avea gaz metan în termen de un an și jumătate”, a declarat Gheorghe Flutur.
Acesta a amintit faptul ca județul Suceava are în momentul de față proiecte pentru aducerea gazului metan de peste 230 milioane de euro.
”CJ Suceava s-a implicat direct în cadrul programului de care vor beneficia 59 de primării. După construcția acestor rețele gradul de conectare la gazele naturale va fi de peste 50% în județul Suceava”, a spus Flutur. (O.S.).

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …