Thursday , June 13 2024

Autostrada Moldovei A7: UMB intră în cursa pentru construirea segmentelor Pașcani – Suceava – Siret 

UMB, cel mai puternic constructor din România, va participa la licitațiile pentru continuarea Autostrăzii Moldovei A 7 de la Pașcani la Suceava și Siret, dar și la alte proiecte din regiunea Moldovei, a anunțat președintele Asociației „Hai că Se Poate”, Irinel Bucur, și fostul director general al CNIR, Cătălin Urtoi.

Vineri, 17 mai, s-a desfășurat ședința de progres a CNIAR (Compania de Drumuri), iar premierul Ciolacu și mai mulți membri ai Guvernului au fost la Iași și au făcut o vizită de lucru pe primul șantier de autostradă din județul Iași. Totodată, directorul DRDP Iași Ovidiu Laicu, a făcut un anunț, oarecum suprinzător privind stadiul lotului 3 al secțiunii Bacău-Pașcani, avansând un procent de execuție de 24 %, în avans față de graficul estimat de 19 %.

De menționat că, la verificările din martie, patronul UMB, Dorinel Umbrărescu, într-o discuție publică cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus că ,,speră” la finalizarea loturilor de mijloc Buzău-Focșani până la finalul anului, înainte de termen. UMB este în etapa de proiectare a lotului III PNRR Leghin-Târgu Neamț (30 km.), iar dacă se respectă termenele ar putea începe lucrările pregătitoare la toamnă. Constructorul român așteaptă evaluarea ofertelor și pentru Lotul Meseș pe Autostrada Transilvania, o lucrare extrem de dificilă, relatează Economedia.ro.
Loturile dintre Focșani și Pașcani au termenele contractuale, în funcție de lungime, septembrie/noiembrie 2025, iar licitația pentru secțiunea Pașcani -Suceava are indicatorii aprobați încă din aprilie 2024 și poate fi lansată în licitație anul acesta.

 

Vezi si

Trei zile de concerte la Suceava, de zilele orașului

Obiceiul din anii trecuți în care Primăria Suceava  organizează concerte de zilele orașului nu a …