Sunday , June 16 2024

Gala de premiere „10 pentru folclor”

Afis gala 10 pentru folclor sept       2017 tipografie

Joi, 28 septembrie, incepând cu ora 17.00 la Casa de Cultura a Sindicatelor din municipiul Suceava  va avea loc cea de-a II-a ediție a Galei de premiere ”10 pentru folclor”. În cadrul evenimentului va avea loc premierea de către Inspectoratul școlar Județean Suceava a tuturor celor care au contribuit la reușita ediției din acest an a proiectului, care s-a desfasurat in perioada 20-24 februarie. Totodată va avea loc un regal folcloric suținut de către artiștii care fac parte din echipa ”10 pentru folclor”: Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Leonard Zamă, Grigore Gherman, Andra Matei, Constantin Mândrișteanu, Costinel Leonte, Constantin Irimia și grupul tradițional ”Dor” de la Moara. Spectacolul este încunununat de participarea extraordinară a Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” din Suceava și a interpretului hunedorean de muzică populară Ovidiu Homorodean. În urma prima ediții a proiectului ”10 pentru folclor”, care a avut loc în perioada 8-13 februarie 2016,  opționalul de folclor a fost preluat de către 40 de școli, cu 122 de ore opționale de folclor pe săptămână.

Anul acesta, membrii caravanei folclorului , formată din Grigore Gherman, Andra Matei,Constantin Irimia, Loredana Ceica, Leonard Zamă, Mihaela Bârsan, Costinel Leonte, Angelica Flutur, Giani Leonte și Iulian Florea, alături de Ansamblul Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” și interpretul hunedorean Ovidiu Homorodean au poposit în Suceava, Ciocănești, Bogdănești, Fântânele, Solonețul Nou, Todirești, Zamostea, Udești, șcheia și Cornu Luncii. Rezultatele celei de-a II-a ediții a poiectului ”10 pentru folclor” vor fi făcute publice pe 28 septembrie, în cadrul Galei, unde intrarea  va fi liberă.

Proiectul  ”10 pentru folclor” este organizat de către Televiziunea regională Intermedia, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, Inspectoratul școlar Județean Suceava în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Primăria Munici­piului Suceava, Uniunea Polonezilor din România, Primăria Ciocănești, Primăria Bogdănești, Primăria Fântânele, Primăria Todirești, Primăria Zamostea, Primăria Udești, Primăria șcheia, Primăria Cornu Luncii și Asociația ”Plai străbun”.  (N.R.)

Vezi si

Urmărire prin Putna a unui băiat de 17 ani, fără permis, care plimba o fată de 14 ani cu un scuter neînmatriculat 

Vineri seara, la orele 22.20, pe DN2H de pe raza comunei Putna,  polițiștii au observat …