Sunday , June 16 2024

Trei eleve din județ merg la faza internațională a Olimpiadei de Limbă și literatură polonă

14 elevi au obținut premii după încheierea competiției, iar primii trei s-au calificat pentru a participa la faza internațională

olimpiada poloni

 Trei eleve din județ vor participa la Olimpiada internațională de Limbă și literatură polonă de la Varșovia. Sâmbătă, 11 martie, a avut loc, la Dom Polski din Suceava, etapa finală a Olimpiadei naționale de Limbă și literatură polonă. 14 elevi au obținut premii după încheierea competiției, iar primii trei s-au calificat pentru a participa la faza internațională.

La clasa a VII–a, locul I l-a obținut Iuliana Anastasia Drozdek din Poiana Micului, locul II – Monika Anelia Marculak din Poiana Micului, iar locul III – Andreea Sara Beleș din Solonețu Nou. Mențiunea a fost obținută de Suzana Revai din Solonețu Nou.

La clasa a VII  a cel mai bun rezultat l-a obținut Ramona Ancuța Dorosceac din Solonețu Nou, locul II a fost obținut de către Monica Eugenia Marculeac din Poiana Micului, iar locul III a fost ocupat de Cristina Iuliana Balac din Poiana Micului. Mențiunea din această categorie a fost obținută de Ana Iulia Drozdek din Poiana Micului.

La clasa a IX-a locul I a fost obținut de Justyna Mariana Drozdek din Poiana Micului, în timp ce Lucian Ioan Revai din Solonețu Nou a obținut mențiune. Din rândul elevilor clasei a X – a, Mo­nica Claudia Curuț a obținut locul II, în timp ce Karol Alexandru Ostrovski a obținut locul III. Clasa a XII-a a fost reprezentată de două eleve: Cristina Iuliana Marculeac din Poiana Micului care a obținut locul I, și de Maria Antonina Drosceac din Solonețu Nou care a obținut locul II.

Câștigătorii Olimpiadei naționale din acest an au primit de la Ministerul Educației diplome și premii în bani, cadourile au fost pregătite de Uniunea Polonezilor din România, iar premiile cele mai valoroase pentru câștigători și participanți au fost finanțate de Ambasada Poloniei la București, din fondurile alocate comunității polone.

Pentru participarea la Olimpiada de Limbă și literatură polonă din Varșovia, care va avea loc la începutul lunii aprilie, s-au calificat elevele cu cea mai mare medie obținută în timpul Olimpiadei naționale: Cristina Iuliana Marculeac, Justyna Mariana Drozdek și Maria Antonina Drosceac. (A.I.)

 

Vezi si

Urmărire prin Putna a unui băiat de 17 ani, fără permis, care plimba o fată de 14 ani cu un scuter neînmatriculat 

Vineri seara, la orele 22.20, pe DN2H de pe raza comunei Putna,  polițiștii au observat …