Tuesday , June 25 2024

Papa Francisc a recunoscut un miracol ce va duce la canonizarea unui adolescent italian, supranumit ”influencerul lui Dumnezeu”

Papa Francisc a atribuit un al doilea miracol unui adolescent italian care, în scurta sa viață, și-a folosit competențele de lucru pe calculator pentru a propaga credința catolică, deschizând astfel calea către proclamarea primului sfânt din generația milenialilor, informează Reuters.

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în 2006 la vârsta de 15 ani, era supranumit informal ”influencerul lui Dumnezeu”. Născut la Londra, a crescut apoi la Milano, unde s-a ocupat de pagina de internet a parohiei sale, iar ulterior de pagina unei academii cu sediul la Vatican.
Papa Francisc a luat această decizie în timpul unei întâlniri cu șeful departamentului pentru canonizare de la Vatican, cardinalul Marcello Semeraro, se spune într-un comunicat dat joi publicității.
Acutis a fost beatificat în 2020 după ce i-a fost atribuit un prim miracol. Atribuirea unui al doilea miracol înseamnă că acum poate fi recunoscut drept sfânt, însă Vaticanul nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.
Potrivit Bisericii Romano Catolice, doar Dumnezeu face miracole, dar sfinții despre care se crede că sunt alături de Dumnezeu în ceruri intervin în numele oamenilor care se roagă la ei. Un miracol este, spre exemplu, vindecarea inexplicabilă medical a unei persoane.
Grație ”importantului său rol în evanghelizarea prin internet”, Acutis a fost numit patronul ediției de anul trecut a Zilei Mondiale a Tineretului din Lisabona, au spus organizatorii evenimentului. (Agerpres)

Vezi si

Kevin Coster a respins posibilitatea de a reveni în serialul TV ”Yellowstone”

Actorul american Kevin Costner a confirmat în mod oficial despărțirea sa de serialul TV “Yellowstone”, …