Tuesday , June 25 2024

Zona centrală a Sucevei se va schimba la față în cel mult un an de zile(FOTO)

Contractul pentru renovarea energetică a blocurilor din zona centrală a Sucevei a fost semnat la Primăria Suceava cu câștigătorul licitației, firma TEST Prima SRL, subcontractant fiind societatea SERVAL SOLUTIONS SRL. Un anunț a fost făcut în acest sens de către viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, în partea a doua a conferinței de presă pe care a susținut-o miercuri la Colegiul Național „Petru Rareș”.

secretarasite

Este vorba de bloc 4 Hotel (scara A+B+C+D) de pe strada Nicolae Bălcescu nr 4, Bloc 1A de pe strada Dimitrie Onciul nr 10, Bloc 1 B de pe strada Nicolae Bălcescu nr.6 și Bloc 1C situat pe strada Nicolae Bălcescu nr. 8 la care vor fi efectuate lucrări de reabilitare profundă, suprafață desfășurată totală fiind de 8.549 mp.

Blocurile care urmează a fi reabilitate fac parte din cadrul Asociației de proprietari Nr. 3, fiind vorba de lotul 2 care cuprinde, pe lângă lucrări pentru creșterea eficienței energetice, și lucrări de instalare a trei stații de încărcare vehicule electrice. Un anunț oficial de atribuire pe SEAP nu a fost încă publicat deși deliberarea a avut loc pe data de 9 mai iar din informările trimise valoarea totală a proiectului este de 10,89 milioane de lei în condițiile în care potrivit datelor de pe SEAP valoarea fără TVA era de 9.870.623,04 lei. Contractul pentru lucrări a fost încheiat cu termenul de execuție de 12 luni de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările prevăzute pentru creșterea eficienței energetice sunt: izolare termică a pereților exteriori (cu plăci rigide necirculabile de vată minerală de 15 cm grosime), izolarea planșeului de la pod (cu plăci rigide circulabile de vată minerală de 30 cm grosime) și a intradosului planșeului peste subsol (cu plăci rigide necirculabile de vată minerală de 15 cm grosime); refacerea tencuielilor interioare și a finisajelor utilizând materiale de calitate superioară în zonele de intervenție la tâmplăriile înlocuite și la dispunerea instalațiilor; montare glafuri interioare și exterioare; înlocuirea tâmplăriei exterioare (ferestre și balcoane, tâmplărie cu eficiență ridicată, din PVC cu 5 camere de aer, vitraj termoizolant 4-16-4 (Clar+Low-e) și umplut cu argon); modernizarea instalației de încălzire și a instalației de apă caldă menajeră; revizuirea instalațiilor de încălzire prin înlocuirea/dotarea cu corpuri de încălzire cu radiatoare, montarea/repararea/înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire şi apă caldă de consum, montarea de robinete cu cap termostatic la radiatoare în cadrul apartamentelor conectate la rețeaua centralizată de termoficare; reabilitarea și modernizarea instalaţiei de distribuţie a agentului termic – încălzire şi apă caldă de consum, parte comună a clădirii tip bloc de locuinţe, prin montarea de robinete cu cap termostatic la radiatoare şi izolarea conductelor din subsol/canal termic în scopul reducerii pierderilor termice şi de agent termic/apă caldă şi al creşterii eficienţei energetice; modernizarea instalațiilor de iluminat; refacere acoperiș și montare învelitoare din țiglă ceramică, culoare teracotă, inclusiv accesorii; refacere zone acces immobile și/sau trotuare perimetrale acolo unde cazul; montare sistem de generare energie electrică folosind panouri fotovoltaice, astfel încât imobilul rezultat să îndeplinească toate cerințele normelor actuale cu privire la imobilele de acest gen. (D.P.)

 

 

Vezi si

De o săptămână, pagina de facebook a Mănăstirii Dragomirna este ținta unui atac al unor hackeri

Contul de facebook al Mănăstirii Dragomirna  a fost spart de hackeri care au pus în …

One comment

  1. arata horror