Thursday , July 18 2024

Mai multe firme se bat pentru un contract de racordare la rețeaua electrică a viitoarei autobaze a Sucevei

Cinci oferte au fost depuse la licitație de joi, 13 iunie, pentru execuția branșamentelor electrice la rețelele publice de energie electrică în cadrul proiectului „Sistem de transport public ecologic metropolitanetapa I și II”.

Primăria Suceava a scos la licitație lucrările evaluate la aproximativ un milion de euro și care vor trebui finalizate într-un interval de cel mult șase luni de la semnarea contractului. Criteriul de atribuire al contractului este „prețul cel mai scăzut”, prin urmare este foarte posibil ca valoarea estimată a contractului de achiziţie publică este de 4.930.474,78 lei fără TVA să scadă semnificativ la contractare. Rămâne de văzut însă dacă toate ofertele depuse vor avea propuneri financiare și tehnice conforme.

Cert este că niciuna dintre oferte nu au fost depuse de asocieri de firme, ci de agenți economici – trei din Suceava și doi din Cluj-Napoca – iar aceștia aveau calitatea de „ofertant unic”, fiind vorba despre: ENERGO-CONSULT, INSTAL ITTU, ENERGO POWER, LUHAN și ASTRALUX.

Până la data de 11 octombrie Primăria își propune să finalizeze analiza ofertelor și deliberarea cu privire la câștigător, urmând să încheie contractul cât mai repede posibil, dacă nu vor fi alte contestații. Cea mai mare parte a lucrărilor – 3.126.474,78 lei fără TVA din cele 4.930.474,78 lei – presupune realizarea în două etape a liniei electrice subterane – LES 20 KV.

Investiția de racordare la rețelele publice de energie electrică presupune alimentarea cu energie electrică a autobazei de transport public local din strada Traian Vuia, nr. 5, respectiv realizarea branșamentului la rețeaua de energie electrică.

Vor fi alimentate 65 stații de încărcare standard de 50 kw și 5 stații de încărcare rapidă de 150kw, precum și clădirilor autobazei TPL din strada Traian Vuia, nr 5. Finanțarea pentru etapa I din sistemul de transport public ecologic metropolitan este obținută din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și pentru etapa a II-a este accesată din Programul Regional Nord-Est 2021-2027. (Dan PRICOPE)

 

 

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …