Saturday , June 22 2024

Luni începe înscrierea copiilor în creșe și grădinițe, pentru anul școlar 2024-2025

Luni, 27 mai a.c., demarează înscrierea copiilor la creșe și grădinițe, pentru anul școlar 2024 – 2025. În această primă etapă copiii sunt înscriși pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat.

Între 27 – 31 mai se depune la unitatea de învățământ cererea de înscriere, însoțită de o copie după certificatul de naștere al copilului și copia actului de identitate al unuia dintre părinți, urmând ca în perioada 3 – 12 iunie să fie procesate cererile. Pentru înscrierea la grădinițele cu program prelungit părinții trebuie să depună la dosar fișa medicală și adeverințe de venit sau alte acte doveditoare ale venitului familial. Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după prima etapă de înscrieri va avea loc pe 14 iunie.
secretarasite
Etapa a II-a din cadrul procesului de înscrieri, când se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse, are loc între 17 iunie – 5 iulie. Cererile pentru locurile libere din a doua etapă se depun în perioada 17 – 21 iunie. Există și o etapă de ajustări, între 19 – 29 august, pentru acei copii care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele două etape, pe locurile rămase libere în urma derulării celei de-a doua etape a înscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de IȘJ și pe baza dosarelor depuse de părinți la inspectoratul școlar.

În grupele de nivel antepreșcolar pot fi înscriși copiii cu vârste de la 3 luni la 3 ani, în limita planului de școlarizare aprobat. În grupele de nivel preșcolar pot fi înscriși copiii cu vârste între 3 și 6 ani, în limita planului de școlarizare aprobat. Numărul de locuri care se acordă, prin cifra de școlarizare, asigură, cu prioritate, cuprinderea întregii generații a copiilor de 4 ani în grupa mijlocie și cuprinderea întregii generații a copiilor de 5 ani în grupa mare din învățământul preșcolar.

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor-tip de înscriere primite de la părinții/reprezentanții legali ai copiilor este mai mare decât numărul de locuri libere, comisia de înscriere din unitatea de învățământ selectează copiii în ordinea descrescătoare a vârstei și aplică criterii de departajare generale și specifice, în vederea stabilirii celor care vor fi admiși. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au …