Saturday , April 13 2024

Concurență de 13,5 candidați pe un post de asistent medical la concursul organizat de Spitalul Clinic Județean Suceava

Toate dosarele celor 103 candidați au fost aprobate. S-au înscris în vederea susținerii concursului de ocupare a posturilor vacante 81 de candidați pentru șase posturi de asistent medical generalist cu studii postliceale, iar alți 22 de candidați s-au înscris pentru cele patru posturi vacante de asistent medical generalist cu studii superioare. În această perioadă, Spitalul Clinic Judetean de Urgență Suceava organizează concursuri pentru două posturi vacante de medic, unul de fiziokinetoterapeut, cinci posturi de infirmieră, trei de îngrijitoare și două de brancardier.

În cursul zilei de marți au fost afișate rezultatele selecției de dosare depuse în cadrul concursului organizat de Spitalul Clinic Judetean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou ” Suceava pentru ocuparea a 10 posturi de asistent medical cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată. Toate dosarele celor 103 candidați au fost aprobate. S-au înscris în vederea susținerii concursului de ocupare a posturilor vacante 81 de candidați pentru șase posturi de asistent medical generalist cu studii postliceale, iar alți 22 de candidați s-au înscris pentru cele patru posturi vacante de asistent medical generalist cu studii superioare. Astfel, se înregistrează o concurență foarte mare pe posturile pentru asistenți medicali cu studii postliceale, de 13,5 candidați pe un post, iar pentru cei cu studii superioare concurența este de 5,5 candidați/post.

La acest concurs sunt disponibile 3 posturi vacante de asistent medical generalist debutant cu studii superioare în cadrul Secției Cardiologie, 1 post de asistent medical generalist cu studii superioare în cadrul Cab.Amb. Chirurgie Plastică, 2 posturi de asistent medical generalist debutant cu studii postliceale în cadrul  Laboratorului de  Medicina Nucleară, 1 post de asistent medical generalist debutant cu studii postliceale în cadrul Secției Cardiologie, 1 post de asistent medical generalist cu studii postliceale în cadrul  Secției Obstetrică-Ginecologie, 1 post de asistent medical generalist principal cu studii postliceale în cadrul  Secției Obstetrică-Ginecologie și 1 post de asistent medical generalist principal cu studii postliceale în cadrul  Sectiei clinice Chirurgie si ortopedie pediatrică.

Proba scrisă din cadrul concursului este programată pentru vineri, 23 februarie, Proba practică pentru asistent medical generalist cu studii postliceale și asistent medical generalist principal cu studii postliceale va fi susținută pe 1 martie, iar proba interviu pe 29 februarie, respectiv 7 martie pentru candidații care au de susținut probe practice. Rezultatele finale ale concursului vor fi publicate pe 6 martie a.c., respectiv 13 martie, pentru candidații care susțin și probe practice în cadrul concursului. Toate probele concursului se desfășoară la sediul Spitalului Clinic Judetean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Posturi vacante pentru doi medici, un fiziokinetoterapeut, cinci infirmiere, trei îngrijitoare și doi brancardieri

În această perioadă, spitalul sucevean angajează un medic specialist confirmat în specialitatea radiologie și imagistică medicală, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, în cadrul Compartimentului radiologie intervențională, dar și un medic rezident de ultim an confirmat în specialitatea boli infecțioase, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, în cadrul Secției Boli Infecțioase. De asemenea, se organizează concus pentru un post de Fiziokinetoterapeut cu studii superioare, normă întreagă, pe durată nedeterminată, pentru Secția Recuperare, Medicină fizică și Balneologie.

Un alt concurs organizat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava vizează ocuparea a 10 posturi pentru personalul auxiliar sanitar. Este vorba despre cinci posturi de infirmieră, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, două în cadrul Secției Cardiologie, câte unul pentru secțiile Medicina Internă și Gastroenterologie și unul pentru Stația de Hemodializă; trei posturi de îngrijitoare cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, câte una pentru Secția Clinică Nefrologie, Secția de Cardiologie și în cadrul Laboratorului Clinic BK si Biologie Moleculară; două posturi pentru brancardieri, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, unul în cadrul Sectiei Cardiologie-COMP. USTACC și altul pentru Secția Clinică Chirurgie Generală. Pentru posturile de infirmiere se cere vechime de 6 luni, iar pentru cele de îngrijitoare și brancardieri nu este necesară vechimea în muncă.

Dosarele pentru acest concurs se depun până pe 26 februarie a.c., iar rezultatul selecției de dosare va fi afișat pe 29 februarie. Proba scrisă va fi organizată pe 5 martie, rezultatele urmând a fi publicate a doua zi, iar interviul va fi susținut pe 11 martie. Rezultatele finale ale concursului vor fi afișate pe 15 martie.

Toate detaliile privind organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava se găsesc pe site-ul instituției, https://spitaluljudeteansuceava.ro/subiecte/concursuri/. (O. NUȚU)

Vezi si

Marcel Ciolacu, la Suceava: Dacă nu există o interconectare cu restul țării, Moldova nu are nicio șansă

Dacă nu există o interconectare cu restul țării, cu Ardealul, dacă nu avem autostradă până …