Sunday , August 14 2022

Sute de suceveni au ajuns la spital în zilele de Paşti pentru că au exagerat cu băutura

In schimb, numărul persoanelor cu afecţiuni digestive datorate excesului de mâncare a fost mult mai mic comparativ cu anii trecuţi. De vineri până luni, peste 1.000 de persoane au ajuns la UPU, la Spitalul Judeţean, după ce au mâncat sau au băut prea mult. 15 dintre sucevenii care au apelat la un echipaj medical au murit în aceste zile

aglomeratie upu

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, zilele de Paşti au fost unele de foc atât pentru ambulanţierii suceveni, cât şi pentru personalul me­dical din unităţile de urgenţă din spitalele din judeţ. Mulţi suceveni au uitat măsura, însă nu cum se întâmpla în anii trecuţi, şi anume în privinţa mâncărurilor tradiţionale, ci de această dată în privinţa băuturilor alcoolice. Tocmai din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice ambulanţele au fost solicitate să preia victime ale violenţelor şi ale accidentelor rutiere.

In Duminica Paştelui, 170 de suceveni au sunat la 112 şi au solicitat un echipaj al Ambulanţei pentru a le acorda asistenţă medicală, dintre care aproape 100 au sunat în timpul nopţii. Solicitări mai multe au fost a doua zi de Paşti, când numărul apelurilor a crescut la 204, iar vineri şi sâmbătă 166, respectiv 154 de suceveni au solicitat asistenţă medicală. Din păcate, pentru 15 persoane din cele 694 care au solicitat un echipaj medical nu s-a mai putut face nimic, iar cadrele medicale de pe Ambulanţă au declarat decesul.

In timp ce unii credincioşi şi-au petrecut noaptea de Înviere la biserică, alţii au ajuns la spital din cauza exceselor alimentare. Medicii urgentişti suceveni au lucrat la foc automat în noaptea de Inviere, pentru ca în ziua de Paşti situaţia să se mai stabilizeze.

În perioada 6-9 aprilie, peste 1.000 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean după ce au mâncat sau au băut prea mult. Cele mai multe prezentări s-au înregistrat în cursul zilei de luni. Dacă înainte de Paşti numărul internărilor în spital scăzuse considerabil, acum unităţile spitaliceşti din judeţ sunt din nou aproape pline, majoritatea pacienţilor fiind diagnosticaţi cu afecţiuni digestive, ulcere gastrice şi duodenale, colici ­bi­liare, colecistite acute şi pancreatite. Medicii recomandă evitarea abuzului alimentar şi etanolic, continuarea medicaţiei cronice în cazul afecţiunilor cunoscute şi prezentarea la spital la apariţia primelor simptome. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Scade numărul de cazuri de COVID în județul Suceava: 60 de infectări în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 60 de cazuri de COVID în județul …

One comment

  1. De Crăciun și de Paști, mulți romani se scăpa la mâncare și bautură ca “vaca în trifoi”.