Saturday , April 13 2024

VIDEO. Regele Charles, în formă bună la slujba de Paști, prima apariție importantă de la diagnosticul de cancer

Regele Charles al III-lea a mers duminică dimineaţă la capela Saint-George de pe domeniul regal Windsor pentru a asista la tradiţionala ceremonie religioasă oficiată cu ocazia Paştelui anglican, aceasta fiind prima sa apariţie publică importantă după ce a anunţat că suferă de cancer în urmă cu două luni, informează AFP.

Purtând un pardesiu închis la culoare, suveranul britanic, în vârstă de 75 de ani, a apărut în public zâmbitor, a salutat mulţimea de spectatori şi a făcut câteva glume după ce a coborât dintr-un automobil alături de soţia lui, regina Camilla, în faţa edificiului religios situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Londra, notează Agerpres.

Această apariţie publică a monarhului are loc la puţin mai mult de o săptămână după ce prinţesa Kate, soţia prinţului William, moştenitorul tronului, a anunţat că a fost şi ea diagnosticată cu cancer. Spre deosebire de alţi membri ai familiei regale britanice, prinţul William, prinţesa Kate şi cei trei copii ai lor nu au fost prezenţi la capela din Windsor, preferând să petreacă Paştele departe de atenţia presei.

Palatul Buckingham a anunţat la începutul lunii februarie că regele Charles al III-lea suferă de cancer, depistat în timpul unei operaţii la prostată cu câteva zile mai devreme şi că suveranul a început deja un tratament medical.

De atunci, regele Charles al III-lea şi-a anulat toate angajamentele oficiale publice, dar a continuat să îndeplinească unele dintre funcţiile sale oficiale şi să onoreze anumite întruniri într-un cadru restrâns, cum ar fi întâlnirile sale săptămânale cu prim-ministrul Regatului Unit.

Pe 22 martie, prinţesa de Wales a anunţat la rândul ei că suferă de cancer, fără să precizeze natura acestuia, şi că a început o chimioterapie preventivă.

Cancerul prinţesei Kate a fost descoperit după o dificilă operaţie abdominală care a avut loc la jumătatea lunii ianuarie.

Potrivit Palatului Buckingham, regele Charles s-a declarat „mândru” de curajul prinţesei Kate, după săptămâni de speculaţii în mass-media şi pe reţelele de socializare cauzate de absenţa ei din spaţiul public după Crăciun.

Potrivit agenţiei de presă PA, prinţul William ar trebui să îşi reia funcţiile publice după vacanţa de Paşte şi după revenirea la şcoală a celor trei copii ai săi şi ai prinţesei Kate – prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis.

Vezi si

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit vineri la Florența, la vârsta de 83 de …