Monday , April 22 2024

Rezultate slabe la examenele pentru permisele auto

Prefectul Alexandru Moldovan a prezentat, în conferința de presă de vineri, 8 decembrie, o situație referitoare la promovabilitatea la examenul de obținere a permisului auto în județul Suceava este departe de a fi măgulitoare.

Cel puțin în ultima lună – mai exact intervalul 8 noiembrie-7 decembrie – doar 39% dintre persoanele care s-au prezentat la proba practică, adică 847 au fost declarate admise, examinate fiind 2.228 de persoane. Iar din 2.200 de persoane examinate la proba teoretică aproape 50% – mai exact 1.097 – au trecut-o. „Am stabilit cu noul comandant (Comisarul Marius-Emilian Rusu – n.red.) ca începând de luna viitoare să ne deplasăm la nivelul tuturor municipiilor din județ și să avem o discuție aplicată cu conducerile școlilor de șoferi să vedem cu ce putem să-i sprijinim astfel încât să poată transmite substanțial cursanților cunoștințe și procentul de promovabilitate să fie unul pe care și-l doresc și ei”, a spus prefectul Alexandru Moldovan, avându-l alături pe viitorul șef (din data de 13 decembrie) al SRPCIV, actualmente șef al biroului Permise Auto care pune această situație pe seama emoțiilor candidaților arătând că mulți se pierd în zona intersecțiilor sau la depășiri.

Am solicitat agenților examinatori să nu-și schimbe conduita și să aibă aceeași rigurozitate procedurală și în perioada următoare urmând ca viitorii candidați să se implice poate un pic mai mult în ceea ce privește obținerea cunoștințelor teoretice și practice”, a ținut însă a preciza prefectul Alexandru Moldovan. (D.P.)

 

Vezi si

Bărbat rănit, după ce a intrat cu mașina într-un pom, la Marginea

Duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, în localitatea Marginea, pe drumul spre Sucevița,  un autoturism …