Thursday , June 13 2024

Giulia Chiriac, de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, printre cei 6 finaliști la etapa mondială International Public Speaking Competition, de la Londra

Finala mondială a International Public Speaking Competition s-a desfăurat zilele acestea la Londra. 40 de finaliști au intrat în lupta pentru titlul de The Best Speaker, iar reprezentata României este eleva Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, Giulia Chiriac.

Joi, 16 mai au avut loc semifinalele, constând într-un discurs improvizat, iar cei 6 finaliști participă vineri, 17 mai, începând cu ora 16.00 (ora României) la Marea finală. ”Suntem alături de Giulia, care face parte din cei 6 finaliști, alături de reprezentanții din Noua Zeelandă, Franța, Danemarca, Hong Kong și Anglia&Țara Galilor”, au transmis reprezentanții colegiului.

La ”(Inter)National Public Speaking Competition”, faza națională, au participat 100 elevi din România, câștigători ai etapelor regionale. Primii zece clasați după semifinale au participat la etapa finală, care a fost câștigată de Giulia Chiriac, elevă în clasa a XI-a A, grupa bilingv franceză, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava. Eleva este îndrumată de profesoara Dana Postolache.

Concursul de Public Speaking este organizat de ESU, English Speaking Union, fiind cel mai prestigios concurs internațional de acest tip. (O. N.)

 

 

Vezi si

Vasile Rîmbu, primarul ales al Sucevei: Nu s-au luat decizii în privința posturilor de conducere ale Primăriei Suceava

Vasile Rîmbu, viitorul primar al municipiului Suceava, a declarat că până la preluarea oficială a …