Thursday , June 13 2024

120 de studenți participă la FIA Food Fest 2024

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 18 mai a.c., sub egida Ministerului Educației, cea de-a V-a ediția a concursului FIA Food Fest, la care vor participa 36 de echipe, alcătuite din 120 de studenți de licență și masterat.

Tematica propusă este axată pe crearea de produse alimentare inovative, având ca scop dezvoltarea competențelor studenților în materializarea unei idei într-un produs alimentar, care trebuie să respecte legislația din domeniul alimentar. Produsele prezentate acoperă o gamă largă: produse de panificație, patiserie, cofetărie, produse alcoolice. Competiția din acest an este axată pe reducerea deșeurilor și valorificarea subproduselor din industria alimentară, în acord cu strategia Europa 2030, și pe dezvoltarea de produse alimentare pentru persoane cu nevoi nutriționale speciale.

Juriul competiției va fi format din absolvenți și colaboratori ai Facultății de Inginerie Alimentară, din cadrul companiilor: Danilevici Carn-Prod SRL, Zeelandia SRL, Five Continents Group Botoșani, Malu Comprest SRL Botoșani, Auchan Suceava și Băcănia Boierească Suceava. (O.N.)

 

 

 

 

 

 

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …