Tuesday , June 25 2024

Mai mult de o treime din cei 1.091 de participanți la Bursa Generală a locurilor de muncă au fost selectați de angajatori în vederea încadrării

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava a informat că la Bursa Generală a locurilor de muncă, organizată vineri dimineață, la Iulius Mall Suceava, în Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului și la Câmpulung Moldovenesc, au participat, în total, peste 1.000 de persoane, iar mai mult de o treime dintre acestea au fost selectate de angajatori în vederea încadrării pe un post.

Informațiile centralizate la finalul evenimentului arată că au fost prezenți 84 de angajatori, care au avut în ofertă un total de 532 de locuri de muncă, din care 295 la Suceava, 87 la Fălticeni, la Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc câte 51 de locuri, iar la Rădăuți au fost ofertate 48 de posturi. S-au prezentat la interviuri 1.091 de persoane – 410 la Suceava, 187 la Fălticeni, 252 la Rădăuți, 115 la Gura Humorului și 127 la Câmpulung. Au fost selectate în vederea încadrării 378 de persoane, cele mai multe în Suceava și Fălticeni.

Locurile vacante rămase neocupate la bursă vor fi publicate pe pagina oficială de Facebook a agenției, precum și la avizierul din sediul agenției, str. Tudor Vladimirescu f.n.

”Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica datele finale referitoare la statistica ocupării în urma bursei și la evoluția profesională a resurselor de muncă din județul nostru”, a transmis AJOFM Suceava.

La Bursa Generală a locurilor de muncă din acest an au fost oferte din mai multe domenii de activitate, incluzând fabricarea înghețatei, panificație, producție, fabricarea hârtiei și cartonului, construcții, prelucrarea lemnului, comerț, pază și protecție, repararea autovehiculelor, ospitalitate, învățământ primar, cercetare-dezvoltare și multe altele, acoperind un spectru larg de niveluri educaționale și de competențe. De asemenea, s-a înregistrat un număr record de locuri vacante pentru studii superioare,cei mai căutați candidați fiind inginerii și programatorii IT. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …