Saturday , June 22 2024

Marian Andronache: De ce abia acum pot fi făcute locuri de joacă în municipiul Suceava?

Firmele de salubrizare trebuie să facă an de an locuri de joacă, nu doar în 2024. Candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al municipiului Suceava, Marian Andronache, a avut câteva observații de făcut, vineri, într-o conferință de presă, vizavi de modul în care unii contracandidați exploatează tema aceasta a locurilor de joacă. „Unde sunt locurile de joacă care trebuiau făcute până acum?”, a ținut să-i întrebe Marian Andronache pe contracandidații săi.

Fiind un oraș cu populație tânără considerabilă, tema locurilor de joacă pentru copiii din Suceava este tot mai mult discutată în spațiul public. Practic, candidatul ADU Suceava la funcția de primar, Marian Andronache, a pus la îndoială onestitatea nu doar a demersului recent de a anunța că tocmai acum că se fac locuri de joacă, cât mai ales conduita administrației publice locale în ultimii trei ani, când puteau fi modernizate locurile de joacă și nu s-a făcut mare lucru în acest sens.

Făcând o incursiune în trecutul ultimilor ani, Marian Andronache a arătat că în 2020, pe finalul mandatului său de viceprimar, exista un proiect de modernizare a locurilor de joacă din municipiul reședință de județ, proiect care, deși a fost licitat și s-a ajuns la final cu licitația nu a mai fost însă contractat și a fost abandonat de conducerea Primăriei Suceava, ca să fie acum reluat.

S-a reluat, dar datorită consilierilor mei (PMP – n.red.) din Consiliul Local Suceava, care au insistat în fiecare an pe lucrul acesta în permanență și, în sfârșit, cu greu s-a semnat în 2023 contractul și la acele zece locuri de joacă. Mă bucur că se fac și alea. Poate să le taie panglica – cum vrea unul dintre contracandidații mei (Lucian Harșovschi – n.red.) – pe 1 iunie. Nu am nicio problemă, bine că se fac, dar întreb și eu: de ce se fac doar în an electoral?”, a declarat Marian Andronache, răspunzând unei întrebări adresate în acest sens.

Mai ales că, susține Marian Andronache, firmele de salubrizare au făcut două sau trei locuri de joacă în 2020 – potrivit contractului există obligația de a moderniza sau a face două locuri de joacă pe an – dar în anii următori nu au mai fost realizate alte locuri de joacă până acum, în 2024, când sunt două astfel de amplasamente în discuție. „2021, 2022, 2023: unde sunt cele șase locuri de joacă?”, s-a întrebat retoric Marian Andronache spre finalul conferinței de presă, adăugând ușor ironic la adresa contracandidaților „dar acum, se poate!” (D.P.)

 

Acest material a fost comandat de Partidul MISCAREA POPULARA (parte a alianței electorale „Alianța DREAPTA UNITĂ USR-PMP-FORȚA DREPTEI”). CODUL MANDATARULUI PMP 21240022

Vezi si

Șase persoane implicate într-un accident pe strada Gheorghe Doja din Suceava (FOTO)

Sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, un accident rutier în care au fost implicate două …