Thursday , June 13 2024

Premierul slovac Fico își amintește fiecare moment al atentatului asupra sa

Premierul slovac, Robert Fico, îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în timpul atacului suferit miercuri şi al transferului său ulterior la spital, potrivit preşedintelui ales al ţării, Peter Pellegrini, informează vineri EFE, citată de Agerpres. „Prim-ministrul îşi aminteşte ce s-a întâmplat. A fost surprins de cât de repede s-a întâmplat totul”, a explicat Pellegrini la televiziunea TA3.

Pellegrini, care şi-a început cariera politică alături cu Fico, l-a vizitat joi pe şeful guvernului la spitalul din Banska Bystrica, unde Fico se recuperează după ce a fost împuşcat, şi a putut vorbi cu el câteva minute. Deşi Fico rămâne în continuare în stare gravă, starea lui este stabilă, este conştient şi poate comunica. Pellegrini a declarat joi că a putut vorbi doar câteva minute cu Fico, întrucât premierul este foarte obosit şi sub efectul medicamentelor.

Fico a fost conştient tot timpul până când a fost sedat înainte de operaţie Pellegrini a oferit câteva detalii suplimentare la televiziunea TA3 despre conversaţia sa cu premierul convalescent şi a indicat că acesta a fost conştient tot timpul până când a fost sedat înainte de operaţie.

„Ştia totul: că a primit primul ajutor, că a fost transferat de la Handlova cu elicopterul la Banska Bystrica, că a fost tratat de echipele medicale de urgenţă şi că a fost sedat în sala de operaţie. Până atunci a fost conştient”, a spus Pellegrini.

Noul şef al statului, care va prelua funcţia luna viitoare, a declarat joi că Fico a scăpat de moarte „la mustaţă”. „Şeful guvernului a scăpat de moarte, pentru că dacă gloanţele ar fi lovit cu câţiva centimetri mai aproape de alte organe vitale, am fi vorbit despre ceva diferit. Am avut voie să vorbesc cu el doar câteva minute, pentru că starea lui de sănătate chiar necesită linişte”, a spus el.

Vezi si

Împărțirea funcțiilor de top în principalele instituții ale UE este aproape rezolvată

După ce popularii (PPE), social-democrații (S&D) și liberalii (Renew) și-au păstrat majoritatea în Parlamentul European …