Wednesday , June 19 2024

Primarul Lungu: S-au montat grinzile la podul de la Mirăuți. Până la sfârșitul lunii iulie lucrările vor fi finalizate

Ion Lungu, primarul  municipiului Suceava, a anunțat joi, 23 mai, că la Podul de la Mirăuți au fost montate grinzile, iar până la sfârșitul lunii iulie lucrările vor fi finalizate.
Lucrările pentru realizarea podului de pe Mirăuți au demarat pe 10 aprilie, podul respectiv urmând a avea două benzi de circulație, o lungime de 20,3 metri și va fi construit pe 10 coloane fundate la 11 metri adâncime. Pârâul va fi regularizat 41 de metri în amonte și 21 de metri în aval cu canal din beton armat.
Contractul, în valoare de 2.733.844,17 lei inclusiv TVA, a fost semnat cu asocierea de firme Conhidro SRL Rădăuți (lider de asociere) și Valuro Proiect SRL pentru proiectare, asociere care a fost desemnată câstigătoarea licitației organizată de municipalitate.
Primarul Ion Lungu a apreciat faptul că la podul de la Mirăuți – din cadrul variantei de trafic ușor de până la 3,5 tone a rutei alternative Suceava-Botoșani (varianta de trafic greu fiind pe strada Apeductului) – se lucrează intens, arătând că investiția este foarte importantă în vederea fluidizării traficului în municipiul Suceava. „Din păcate, am avut ghinion cu tronsonul 3 al rutei alternative Suceava-Botoșani, care cuprinde și acel viaduct peste calea ferată pentru că s-a anulat licitația și a trebui să o reluăm. Acest tronson are ieșire în DN29 și tot DN29 se va descărca în A7. Sigur că lucrurile încep să prindă contur și eu sper ca în doi ani de zile să ajungă autostrada aici, să descărcăm ruta alternativă în A7”, a spus primarul Ion Lungu.  (O.S.)

Vezi si

Individ băgat în arest pentru că a încălcat un ordin de protecție emis împotriva sa cu o zi înainte

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 02.40, la Poliția municipiului Vatra Dornei s-a …