Thursday , June 13 2024

Mănăstirea Putna – Conferință Sever Voinescu și vernisajul expoziției ”Înviere”, a lui Dacian Andoni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Mănăstirea Putna și Fundația „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta” organizează două evenimente culturale în zilele de 24 și 25 mai 2024.

Astfel, vineri, 24 mai 2024, la ora 16:00, în Sala de Conferințe a Centrului Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”, Sever Voinescu va susține conferința cu titlul „De la icoană la tabloul religios. O incursiune în fundamentele umanismului creștin”.

Sâmbătă, 25 mai 2024, la ora 9:00, se va săvârși slujba Parastasului pentru Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Monahia Benedicta, în biserica mănăstirii. La ora 10:00, în Sala de expoziții „Dan Hăulică” a Centrului Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”, se va deschide expoziția „Înviere”, cu lucrări de pictură semnate de artistul vizual Dacian Andoni, profesor universitar la Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara. La vernisaj va vorbi Sever Voinescu.

În Sala de Conferințe a aceluiași Centru, vor comenta arta picturală a lui Dacian Andoni: Ruxandra Demetrescu-critic de artă (București), Doina Mândru-critic de artă (București), Dana Elena Prioteasa-critic de artă (Cluj-Napoca), Pr. Prof. Ioan Bizău (Cluj-Napoca), Pr. Ioan Cojan-Starețul Mănăstirii „Sf. Ioan Botezătorul” (Alba Iulia), Adrian Alui Gheorghe-scriitor (Piatra Neamț).
secretarasite

Vezi si

Peste 30 de gospodării afectate de inundații la Vicovu de Sus. Primarul Vasile Iliuț a intervenit cot la cot cu pompierii pentru evacuarea apei din curțile localnicilor

Ploile torențiale căzute marți după-amiază au afectat peste 30 de gospodării de pe raza orașului …