Thursday , June 13 2024

Gheorghe Flutur s-a întâlnit cu fermierii în piața din Arbore: Trebuie ajutați să își vândă mai bine produsele

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost miercuri de dimineață în piața de la Arbore, unde s-a întâlnit cu mai bine de 1.000 de oameni din sat și din localitățile din jur, Milișăuți, Iaslovăț, Cajvana, Solca și Burla, cu care a discutat în principal despre dificultățile pe care le întâmpină fermierii din zonă.
Gheorghe Flutur a rememorat momentele din copilărie, când mergea pe jos din satul lui natal, Botoșana, până la Arbore: ”La Arbore este o piață veche, acolo unde mergeam pe jos când eram copil, de la Botoșana până la Arbore. Aici am avut ocazia să stau de vorbă cu multi oameni, unii vechi cunoștințe, care mi-au împărtășit problemele lor.
Dificultăți mari au apicultorii, crescătorii de albine neavând unde să își vândă marfa, singura lor soluție din punctul meu de vedere fiind asocierea, pentru a putea intra pe piețele externe”.
Liderul liberal sucevean a adus în atenție și nemulțumirea crescătorilor de animale în legătură cu prețul la lapte: „Am stat de vorbă cu crescătorii de animale, mulți dintre ei având o problemă cu prețul laptelui, iar aici va trebui ca primăriile din zonă să ia modelul zonei de munte, unde s-au făcut asociații care colectează lapte și își pot permite să plătească un preț mai bun către crescătorul de animale”.
De asemenea, Flutur a stat de vorbă și cu legumicultorii de la Milișăuți, pentru o soluție propusă ar fi ca orașele din județ să le pună la dispoziții spații pentru a-și vinde produsele.
„Și pentru ei asocierea este o soluție eficientă, iar orașele mai mari precum Rădăuți, Siret și Suceava trebuie să le pună la dispoziție spații centrale amenajate pentru vânzarea acestor produse. Cei din Milișăuți știu că eu le-am organizat primele asociații de legumicultori, în special pentru cei care produc castraveți, varză, gogonele murate, și cred că pe viitor va trebui să încurajăm participarea lor cu aceste produse pe piețe din Marea Britanie, Israel, Italia, unde avem foarte multi români din Bucovina care ar fi clienți de bază. Am stat de vorbă cu peste 1000 de oameni, le știu așteptările, iar ei își pun speranțe că în viitor vor putea fi ajutați să își vândă mai bine produsele lor”, a apreciat Gheorghe Flutur.
Comandat de PNL, filiala Suceava, COD AEP 21240015

Vezi si

FOTO. Un Logan a intrat cu botul în interiorul unei case din Ițcani, vizavi de Tipografia Celestin

Joi, în jurul prânzului, un accident ciudat a avut loc în Ițcani, în zona Tipografiei …