Wednesday , June 19 2024

Au demarat lucrările de eliberare a terenului pe care se va ridica Terminalul 3 al Aeroportului Suceava (VIDEO)

Joi dimineață, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a fost la Aeroportul Internațional Suceava, unde au început lucrările de demolare a unor clădiri vechi, inclusiv a fostului turn de control, pentru a pregăti terenul pe care se va ridica cel de-al treilea terminal al aeroportului.

Se eliberează terenul pentru că am scos la licitație al treilea terminal, cu două corpuri, în total  circa 4.000 mp de construcție. Unul dintre corpuri va rezolva problema intrării pasagerilor, cu check-in modern, cu toate fluxurile care sunt prevăzute de legislație și un corp către pistă, care va facilita urcarea în avioane”, a explicat președintele CJ Suceava.

Alături de Ioan Măriuța, directorul Aeroportului sucevean, Flutur a reamintit că anul trecut a fost terminat al doilea terminal, dar noul terminal va dubla capacitatea aeroportului. ”Se lucrează în momentul de față. Am scos la licitație. Se lucrează și la extinderea parcării, undeva la 300 de locuri de parcare. De asemenea, pregătim caietul de sarcini pentru terminalul cargo. Va fi ridicat vizavi de actualul aeroport, la AeroClub,  cu acces la piste, cu parcare a aeronavelor și o clădire specializată pentru transport de mărfuri. Vor fi în perioada următoare investiții mari la Aeroportul Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

O altă veste bună anunțată de președintele Consiliului Județean Suceava se referă la mult-așteptatul sistem ILS (instrument landing system) îmbunătățit, care va permite aterizarea avioanelor și pe timp de ceață densă. ” Deja s-a făcut comanda pentru un stâlp nou și aparatura adecvată. Sperăm noi ca până la sfârșitul acestui an să avem sistemul care să aducă aeronavele, chiar dacă-i ceață, cu vizibilitatea de 150 m”, a afirmat Flutur.

De asemenea, referindu-se la noi zboruri externe de la Suceava, președintele CJ Suceava a declarat că sunt discuții avansate despre destinații precum Israel, Belgia – Bruxelles,  Paris, Spania. ”Sperăm să fie surprize plăcute pentru acest aeroport aflat în plină modernizare”, a încheiat Gheorghe Flutur. (O.S.)

Vezi si

Lucrările de asfaltare pe străzile Tipografiei și Leca Morariu vor fi finalizate până pe 15 iulie

Asfaltarea continuă pe mai multe străzi din municipiul Suceava, mai ales că odată cu finalizarea …

3 comments

  1. cred ca domnul soldan o sa faca aeroportul terminal ca la iasi ca flutur si lungu am mancat destul soldan fa curatenie afara banditi si hoti de la suceava te rog adu compania ryanair ca flutur a luat mita de la wizzair si acum noi din strainatate suferim mult ca bilete de wizzair costa mult cu ryanair era bun te rog soldan adu repede ryanair dute la dublin si vb tu ca om presentabil te rog

  2. Maximilian Musat

    Curse spre Bruxel,Londra din si inspre Suceava au fost anulate si nici nu se intrevad solutii de ce nu ati cumparat aparate de aducere la sol a avioanelor pe timp de ceata si intemperii,aeroportul Suceava este ramas in urma fata de multe din Romania ,rusine !

  3. Oare ati comunicat comisoanele? Sa nu plece ulterior.