Tuesday , June 25 2024

A fost semnat contractul de 3,4 milioane de euro pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Clinic Județean

Vineri, 7 iunie 2024, Consiliul Județean a semnat contractul pentru proiectul de 3,4 milioane de euro, finanțat prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a anunțat președintele CJ, Gheorghe Flutur.

”Este un proiect extrem de important. Vom cumpăra 16 calupuri de materiale. E bine de înțeles de către fiecare, chiar dacă mai bine ar fi să nu avem nevoie de ele. În primul rând organizăm saloane de o singură persoană pentru izolare microbiologică. Apoi, vom avea saloane cu presiune negativă, adică aerul care iese, întâi trece printr-un filtru, ca să nu contamineze mediul ambiant. Control microbiologic al aerului în blocurile operatorii și în ATI, monitorizare și control al calității aerului în ATI, monitorizare automată, apoi dotarea unui laborator de microbiologie cu analizare automată de identificare și depistare a acestor infecții, acestor microorganisme, și efectuarea în timp rapid a antibiogramelor.

De asemenea, va fi cumpărat un sistem complet automat de diagnostic molecular pentru analizele de sânge și alte lichide biologice. Dotăm secțiile cu aparate de nebulizare, pe bază de ceață, de abur, extrem de eficiente în combaterea nosocomialelor, roboți de dezinfecție, dotarea cu astfel de roboț, un cabinet mobil de sterilizare a echipamentului personalului sanitar, un sistem de sterilizare a instrumentarului medical bazat pe tehnologii cu plasmă.

Sunt foarte importante aceste dotări, pentru că astfel crește gradul de siguranță pentru pacienții din Spitalul Clinic Județean de la Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur după semnarea contractului. (O.S.)

Vezi si

De o săptămână, pagina de facebook a Mănăstirii Dragomirna este ținta unui atac al unor hackeri

Contul de facebook al Mănăstirii Dragomirna  a fost spart de hackeri care au pus în …