Tuesday , March 5 2024

Doroftei, fostul prefect al Sucevei, a ajuns muncitor in Anglia

Fostul prefect, Ovidiu Doroftei
Ovidiu Doroftei este primul fost prefect de jude] care nu [i-a mai permis sa tr\iasca în Rom=nia [i a decis sa ia drumul str\in\t\]ii, unde, chiar daca va trebui sa lucreze în domenii greu de acceptat pentru un înalt func]ionar public, va fi m\car mul]umit ca va c=[tiga suficient c=t s\-[i între]ina familia pentru ca nu-i mai ajungeau banii, Doroftei  a l\sat func]ia de director la PLUS TV pentru o slujba manual\, dar mai bine pl\tit\, în Anglia daca în ]ar\, ca director la respectivul post de televiziune el c=[tiga 2.000 de lei pe lun=, cunoscu]ii s\i spun ca acum, familia Doroftei c=[tiga circa 5.000 de lire pe luna n
Precum se [tie, acum mai bine de o lun\, Ovidiu Doroftei a demisionat din func]ia de director general al televiziunii PLUS TV din Suceava, dar [i din calitatea de membru al Biroului Permanent Teritorial Suceava al PNL. Ovidiu Doroftei a fost unul dintre cei mai apropia]i oameni ai liderului liberalilor din jude]ul Suceava, {tefan Alexandru B\i[anu. Am=ndoi au de]inut, cu titlu interimar, func]ia de prefect al jude]ului Suceava în cursul anului 2008, Ovidiu Doroftei av=nd aceasta func]ie [i pentru o scurta perioada de la începutul anului 2009. Dupa alegerile din 2008, în urma c\rora Partidul Na]ional Liberal a ie[it de la guvernare, Ovidiu Doroftei, care î[i prefigurase o cariera politica al\turi de {tefan B\i[anu, a trebuit sa se reîntoarca la statutul de director la PLUS TV, de aceasta data nu în calitate de principal asociat, cum activase înainte, ci ca simplu salariat, pentru c\, între timp, firma Media Ten Production SRL, care are în proprietate postul de televiziune PLUS TV, intrase oficial în proprietatea p\rin]ilor lui {tefan Alexandru B\i[anu – predecesorul în func]ia de prefect [i propteaua lui Ovidiu Doroftei.
Dupa c=teva luni, situa]ia materiala a familiei Doroftei s-a deteriorat serios. Pe l=nga cele 2.000 de lei pe care le încasa ca director la PLUS TV, familia nu mai acumula dec=t 6-700 de lei în contul indemniza]iei de cre[tere a copilului sub doi ani. Cu doi copii de crescut, f\ra perspective politice [i profesionale, Ovidiu Doroftei a trebuit sa î[i caute o alta solu]ie de subzisten]\. Solu]ia salvatoare a venit din Anglia, unde so]ia lui a ob]inut o slujba relativ bine retribuit\. În scurt timp, [i Ovidiu Doroftei a g\sit un job în aceea[i ]ar\, la munca de jos, dar pl\tit incomparabil mai bine dec=t cel de la PLUS TV. Întreba]i de ce Doroftei a refuzat sa explice de ce [i-a dat demisia din toate func]iile pe care le de]inea în PNL [i în mass-media local\, apropia]ii s\i au spus ca i-ar fi fost ru[ine sa spuna lumii ca ditamai fostul prefect a plecat s\-[i rupa ciolanele la munca brut\, în t\ri str\ine. {tefan Alexandru B\i[anu, pre[edintele organiza]iei jude]ene a PNL, este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ovidiu Doroftei. B\i[anu a înfiin]at un post de televiziune – PLUS TV, dar Doroftei a fost trecut în acte ca principal asociat. Dupa ce Alexandru B\i[anu a devenit prefect, [ef al Cancelariei a fost numit Ovidiu Doroftei. În toamna lui 2008, {tefan Alexandru B\i[anu a optat pentru o candidatura din partea PNL la alegerile parlamentare. A avut grija mai înainte sa traga sfori pentru ca în locul s\u sa fie numit prefect, cu titlu interimar, Ovidiu Doroftei. Pierderea alegerilor de c\tre liberali [i nec=[tigarea de c\tre {tefan Alexandru B\i[anu a unui mandat de deputat a echivalat cu trecerea pe linie moarta a lui Ovidiu Doroftei.
În Anglia, familia Doroftei c=[tiga acum, împreun\, p=na la 5.000 de lire sterline pe lun\. Munca este grea, dar [i rezultatele sunt pe m\sur\. În ]ara abia daca adunau a zecea parte din c=[tigul ce îl au în Albion. Despre politica [i mass – media, r\m=ne de v\zut daca Ovidiu Doroftei, fostul prefect al Sucevei [i director de televiziune, va mai dori sa discute în viitorul apropiat. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Primăria Suceava intenționează să acceseze noi fonduri elvețiene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, după ce a participat la Forumul organizat …

No comments

 1. Felicitari Ovidiu.cand am citit articolul am aflat ca ai pus in aplicare ceea ce-mi spuneai ca ai de gand sa faci.Ma bucur pentru tine si consider ca este singura sansa pentru tinerii din Romania in afara de cei carora, taticu isi permite sa blagosloveasca odrasla cu un Q7 de ziua lui sau sa-l propulseze la conducerea vreunei filiale pcr. sau direct in Parlamentul European…Esti un tip destept si capabil si prin munca iti ve-i permite o viata decenta .In Romania, din pacate tineretul nu are nici o sansa prin inteligenta , munca cinstita si pregatire superioara .Romania a devenit tara imposibila de supravietuit prin valori traditionale(inalta pregatire profesionala,inteligenta ,munca cinstita etc.) felicitari si Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe toti cei care au luat o decizie grea ,dar singura viabila din pacate….

 2. bravo lui ! ovidiu este si va ramine un om de caracter ! este un liberal convins ! nu s-a imbogatit ca fostii prefecti si presedinti de consiliu judetean ! a preferat sa fie vertical ! va reusi oricum in viata fie in anglia fie oriunde in lume ! eu ca sucevean sunt mindru de un asemenea om ! BRAVO LUI SI FAMILIEI LUI ! ps. cred ca si eu cu toate ca am din ce trai voi pleca din aceasta tara plina de hoti ! acum se vede ca BAISANU a avut dreptate cind a spus ca sunt si vor ramine prieteni ! nea ROSCA te rog sa mai scrii lucruri adevarate si nu facatorii pdl-iste !

  • Bai asa o fi, o fi baiat de caracter, dar ce p… mea a cautat cu Baisanu, daca are atata caracter de da pe-afara. Nu, vericule! Nu i-a iesit miscarea acilea sau i-a tras-o taman Baisanu, de asta a sters-o individul, asculta la mine, ca am mai vazut de-astea! Respect AXX!

 3. Bravo lui! Pe cand era prefect nu il respectam deloc. Stiam ca a ajuns acolo fara merit, doar prin pile si prietenii. Acum si-a castigat respectul meu si probabil si al altora. 5000 lire din munca cinstita e o mare realizare! Succes in continuare.

 4. damina,taci ***.. **** banii se fac si in tara ,daca muncesti.o sa vedem cat mai merge si cu strainatatea.veniti ca ramele acasa,si o sa va plangeti.la cratita pun pariu ca nu ai treaba,ea vrea la hotel de 5 stele. ****

 5. Mai bine muncitor in Anglia decat bataia de joc a guvernantilor din romania, mai bine decat doctor cu 900 de lei pe luna sau profesor cu 25% reducere la salariu, sau artist jecmanit de hotii din guvern.
  Moarte securistilor!!

 6. Domnul jurnalist a scris acest articol de parca i-a facut omului necrologul. Ce e asa de senzational ca o familie tanara a gasit ceva de lucru in UK , chiar daca a fost el prefect pentru o scurta perioada? Si apoi vorbeste pe presupuneri nu pe date concrete! Si eu as putea sa scriu Doroftei castiga 10000 lire sterline pe luna , ce daca nu am nicio dovada?
  Ziarele locale sunt din ce in ce mai slabe , se scriu articole trase la indigo, cu evenimente de 2 lei vechi!!

 7. Si ce daca a fost prefect al Sucevei?…..Si ce daca a ajuns muncitor in Anglia?…Toti avem in viata momente bune si momente de declin. Pt. O.Doroftei, au sosit abia acum si momentele bune din viata!!! Munceste cinstit, pt. el si nu pt. altii, castiga pe cat munceste si duce o viata civilizata si fara griji. In Anglia, daca sotia sa are Yellow Card ca self-employed(si in mod sigur are!), el si copilul au dreptul la Blue-Card, adica drept de munca deplin). Iar daca copilul e minor, parintii sai incaseaza pt. el de la statul britanic bani pe luna cat in 10 ani, in Romanica. Asadar, bravo lui ca a ales sa nu mai depinda de altii si ca a plecat in UK. Abia acolo o va duce bine…Am studii superioare terminate “la zi”, in urma cu 20 de ani, dar…la ce mi-au folosit? De 2 ani traiesc in UK, muncesc ca si camerista la un hotel de 5 stele din Londra, intr-un mediu civilizat, in conditii excelente de lucru, unde esti respectat si apreciat indiferent ce munca prestezi si carei natii apartii. Chiria e scumpa, transportul, la fel, dar imi permit sa vizitez cate un colt al Londrei in fiecare zi libera, imi permit sa-mi cumpar bilet la concerte cu cei mai cunoscuti solisti si trupe din lume (Pink Floyd, Queen, Scorpions, Elton John, Tom J., etc), la cinema, la premierele filmelor care vor aparea in Ro abia peste 100 de ani(!), sa-mi cumpar tot ce-mi doreste sufletelul. Aceste lucruri sunt mai importante decat o masina, de pilda, pe care o poti cumpara la mana a doua, cu nici jumate din leafa!…Iar o casa, e prea greu sa cumperi o casa aici, dar…am casa acasa! Si?!…Ca sa nu mai pun la socoata perspectivele pe care le are in UK copilul familiei Doroftei! Asa ca, va sfatui sa nu-l dispretuiti pe Ovidiu Doroftei, fiindca nu stiti cine de fapt merita mai mult dispretul, domnilor jurnalisti!

 8. eu il stiu pe asta, sa stiti ca e un tip ok, chiar daca mai saracut cu duhu’. L-a prostit ala, Baisanu, si de asta a luat-o in freza. Cat a fost prefect a facut cred mai mult afaceri pt. Baisanu decat pt. el. Oricum a fost un prefect mai ok decat Baisanu sau decat paiata asta pusa de Flutur. Pacat, Ovidiu, dar probabil ca acum ti-e mai bine acolo., si tie si familiei tale.