Monday , May 20 2024

Cele mai solicitate școli sucevene în primele două săptămâni de înscrieri în clasele primare

Unele școli din municipiu vor solicita Inspectoratului Scolar suplimentarea numărului de locuri, astfel încât să poată școlariza toți copiii înscriși în prima etapă. Alte școli vor rămâne cu locuri neocupate care vor fi scoase la concurs în cea de-a doua etapă de înscrieri. “Obiectiv de Suceava” vă prezintă cele mai solicitate școli în prima etapă de înscrieri în învățământul primar

 inscrieri

In perioada 27 februarie -16 martie se desfășoară prima etapă de înscrieri în în­vățământul primar. Până ieri la ora 15:00, în județul Suceava erau înscriși 4.642 de copii. Părinții pot alege, atunci când completează formularul de în­scri­ere, dacă doresc înscrierea la o altă unita­te de învățământ decât școala de cir­cumscripție. La nivelul municipiului Suceava organizează înscrieri 14 unități de învățământ. Dacă la unele dintre ele s-au înscris foarte puțini copii și vor rămâne multe locuri neocupate la finalul primei etape de înscrieri pentru anul școlar 2017-2018, alte unități de în­vă­țământ vor solicita Inspectoratului Sco­lar Suceava suplimentarea numă­rului de locuri, pentru a putea face față nu­mă­rului mare de solicitări.

Scolile la care numărul de copii înscriși depășește numărul locurilor disponibile

Cele mai multe cereri de înscriere au fost depuse la Scoala Gimnazială “Ion Greangă”, acolo unde până vineri erau înscriși 140 de copii pe cele 125 de locuri.

“Deși momentan numărul de copii înscriși depășește locurile care ne-au fost alocate pentru anul școlar 2017-2018, de obicei Inspectoratul ne alocă numărul de locuri necesare în fiecare an și vom putea asigura numărul de locuri pentru toți preșcolarii înscriși”, a declarat ieri directorul Constantin Măr­gineanu.

Alte trei școli din municipiu vor solicita suplimentarea numărului de locuri pentru clasele pregătitoare, în așa fel în­cât să poată școlariza toți copiii înscriși. In această situație se află: Scoala Ge­ne­rală nr. 8, unde sunt înscriși 70 de copii pe 50 de locuri, Scoala Generală nr. 1, un­de sunt înscriși 112 copii pe 100 de lo­curi disponibile și Scoala Generală nr. 4, unde sunt 75 de înscriși pe 65 de lo­curi disponibile.

“Deși avem mai puține locuri dis­ponibile, vom cere Inspectoratului suplimentarea locurilor cu încă o clasă de 25 de elevi, astfel încât să putem șco­lariza toți copiii înscriși”, a declarat ieri directoarea Scolii Gimnaziale Nr. 8, Corina Larionescu.

Dacă unele școli vor trebui să ceară suplimentarea numărului de locuri pentru clasele pregătitoare, altor școli din municipiu pare că le-a fost alocat exact numărul de locuri necesare.

Acesta este cazul Colegiului Națio­nal “Mihai Eminescu”, acolo unde vineri erau înscriși 60 de copii pe cele 62 de locuri disponibile.

“Mai este încă o săptămână de în­scrieri și sunt sigur că cele două clase se vor ocupa complet din prima etapă”, a declarat ieri directorul Colegiului, Renato Tronciu.

In aceeași situație se află și Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, unde sunt 43 de înscriși pe 50 de locuri, Scoala Generală nr. 3, unde sunt 90 de copii înscriși pe 100 de locuri și Scoala Generală nr. 10, unde s-au înscris 106 copii pentru 125 de locuri.

Ar putea rămâne cu locuri disponibile pentru cea de-a doua etapă de în­scrieri Scoala Generală “Jean Bart”, un­de sunt înscriși 24 de copii pe 45 de lo­curi și Scoala Generală nr. 7, unde până ieri erau înscriși 9 copii pe 25 de locuri.

“La școala noastră se întâmplă în fiecare an ca unii părinți să se prezinte la începutul anului cu copilul, chiar dacă acesta nu a fost înscris în niciuna dintre cele două etape de înscrieri”, a declarat ieri directoarea Scolii Generale Nr. 7, Marlena Moscal.

Părinții își mai pot înscrie copiii în prima etapă de înscrieri până pe 16 martie

Inscrierile în clasa pregătitoare vor continua și săptămâna viitoare, conform calendarului înscrierii în învățământul primar.

Până pe data de 14 martie, în județul Suceava se desfășoară evaluarea psihosomatică în cele opt centre de evaluare, al cărei rezultat este comunicat părin­ți­lor chiar la finalul evaluării. Până pe 16 mar­tie va fi transmis către centrele ju­de­țene de resurse și asistență edu­ca­țio­nală procesul-verbal în care este înscris rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice a copiilor din județ.

Pe data de 17 martie va avea loc pro­cesarea, de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, a cererilor-tip de înscriere cu ajutorul aplicației informatice și re­­par­tizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere. In perioada 18-21 martie vor fi procesate cererile părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile ră­mase libere, precum și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Pe 22 martie va avea loc procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție. Pe 22-23 martie va fi afișată în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Scolar și al unităților de învățământ lista candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a copiilor neînscriși după prima etapă.

Cea de-a doua etapă de înscrieri în învățământul preșcolar se va desfășura în perioada 23 martie-6 aprilie 2017. In perioada 7-13 aprilie vor fi centralizate și soluționate de către Inspectoratul Scolar cererile părinților ai căror copii nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Tot în această perioadă va avea loc soluționarea de către Inspectoratul Scolar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului. (Ale­xandra IONICA)

 

Vezi si

60.000 lei amendă de la Garda de Mediu, în urma unei sesizări privind zgomotul creat de o instalație de uscare a lemnului

Urmare a unei sesizări referitoare la disconfortul creat prin zgomot de o instalație de uscare …

3 comments

  1. Afara cu Ignatescu-fugărită de alte școli din Burdujeni,terorizează copiii !

  2. Stimati parinti. Veniti cu copii la Jean Bart unde clasele au un efectiv de pana-n 40 copii. Program Invatam sa invatam de la 12-16 pentru cei care nu au cu cine sa-si lasa copii dupa ore, plus alte activitati cultura-educative. V a asteptam,
    Cel fel de educatie este aceea cand efectivul de la unele scoli depaseste 30 de elevi in clasa ?

  3. Nu va mai ingramadiți cu copiii la Scoala NR.3 .LA I-IV mai e ceva ,dar la V-VIII o mizerie totală.Doar 1 clasa are Încadrarea mai buna pe Matematica .,restul la pamant și la Limba Romana toate profesoarele sunt total dezinteresate,nici orele din program nu le fac .Restul profesorilor de umplutură,fara rezultate remarcabile ,doar pe pregatirea particulara a elevilor!Foarte slab la limbi străine-chiar catastrofă,un specimen a apărut la Chimie-Ignatescu -fara tact pedagogic si cu pretentii și elevii ajung sa nu stie nimic,diriginți foarte slabi care nu implică elevii în activități -UN DEZASTRU!DAR ȘTIU SA CEARA ZILNIC BANI,TOT FELUL DE FONDURI ,DE CADOURI ȘI MULTE ALTELE!!!