Thursday , June 13 2024

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc susțin vineri, 24 mai, proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și Matematică. Nota obținută la această primă etapă va avea o pondere de 80% din media finală de admitere. Sute de candidați se înscriu, an de an, la acest colegiu, însă doar cei mai determinați și mai buni reușesc să fie admiși, după ce trec de o selecție riguroasă.

secretarasite

Timp de trei ore, candidații vor răspunde în scris la un test grilă, comun pentru cele două discipline, iar evaluarea lucrărilor se va face în prezența candidatului și a doi martori dintre ceilalți candidați din sală. Testul grilă are caracter eliminatoriu, fiind admiși doar elevii care obțin cel puțin nota 6,00.

După finalizarea studiilor gimnaziale și susținerea examenului de Evaluare Națională, candidații declarați Admiși la proba de verificare a cunoștințelor vor participa la a II-a etapă a admiterii – ierarhizarea și repartizarea candidaților în colegiile militare. Candidații vor fi repartizați în funcție de media finală de admitere și de opțiunile exprimate în fișa de înscriere, în limita numărului de locuri aprobate pentru colegiile naționale militare din țară.

Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” are disponibile 168 de locuri, la specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză. Pentru admiterea de anul trecut, concurența a fost de circa trei candidați pe un loc, iar mediile de admitere au fost de la 9,92 la 7,84. (O. N.)

 

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …