Saturday , June 22 2024

69 de elevi au participat la Concursul ”CHIMiE HURMUZACHI” 2024

Pe parcursul  a 90 de minute, elevii au avut de rezolvat un subiect alcătuit din 20 itemi, care a avut ca scop verificarea cunoștințelor elevilor, a testat rigurozitatea științifică, gândirea critică și creativitatea în abordarea algoritmilor de rezolvare a problemelor propuse.

Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a găzduit, joi, 23 mai a.c., Cercul pedagogic al profesorilor de Chimie, zona Rădăuți – Siret. Au participat profesori de chimie de la școlile gimnaziale și de la liceele din zonă, reprezentând 19 unități de învățământ. Tema activității a fost ”Chimia între pasiune și viitoare carieră”, coordonatori ai acesteia fiind prof. Constantin  Ichim, prof. Amalia Chifan și prof. Gela Țofei, în calitate de responsabil al Cercului Pedagogic.

În aceeași zi a avut loc și Concursul de chimie ”CHIMiE HURMUZACHI”, devenit deja o tradiție a colegiului, care a reunit un număr de 69 de elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a X-a și 20 de cadre didactice. Pe parcursul  celor 90 de minute, elevii au avut de rezolvat un subiect alcătuit din 20 itemi, care a avut ca scop verificarea cunoștințelor elevilor, a testat rigurozitatea științifică, gândirea critică și creativitatea în abordarea algoritmilor de rezolvare a problemelor propuse. Toți copiii au fost foarte implicați, evidențiindu-se pasiunea lor pentru disciplina chimie, în particular, și pentru științe, în general, munca lor fiind răsplătită prin premiile acordate.
secretarasite
Într-un cadru festiv, în holul central al Colegiului, au fost acordate distincțiile obținute de elevi. La Clasa a VII-a Premiul I a fost obținut de Simota Ioan (Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți), Cornea Salome Lavinia (Școala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus) și Tironeac Elisa (Liceul Tehnologic ”Tomșa Vodă” Solca), Premiul al II-lea de Iliuț Iosif Paul (Școala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus), iar Premiul al III-lea de Bondor Emilia (Școala Gimnazială Nr. 2 Marginea), Cîrdei Rebeca Erica (Școala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Rădăuți), Ieșan Miruna Maria (Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu”, Vicovu de Jos), Ciuriuc Remalia (Școala Gimnazială Nr. 1, Vicovu de Sus), Buliga Gabriel (Școala Gimnazială ”Dr. Simion și Metzia Hij” Volovăț) și Boca Alesia Elena (Școala Gimnazială “Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos). La Clasa a VIII-a s-au acordat Premiul al II-lea elevilor Pătrașcu  Andreea Mihaela (Școala Gimnazială “Iraclie Porumbescu”Frătăuții Noi) și Hîj Sebastian Vasile (Școala Gimnazială ”Dr. Simion și Metzia Hij” Volovăț), și Premiul al III-lea elevilor Petriuc Eliza (Școala Gimnazială Nr. 2 Marginea), Onufrei Abigail (Școala Gimnazială Nr. 2 Marginea), Ianuş Vlad Cristian (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi) și Moisuc Andrei Dumitru (Școala Gimnazială “Iraclie Porumbescu”Frătăuții Noi). La Clasa a IX-a Premiul I a fost obținut de Leon-Postolache Eumir (Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți), Premiul al II-lea a fost acordat lui Borcea Maria Larisa (Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți), iar Premiul al III-lea a fost adjudecat de Iliescu Claudia-Andra (Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret) și Andriiciuc Luca-Adrian (Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret). La Clasa a X-a, Premiul I a fost câștigat de Filimon Elisabeta (Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți), iar Premiul al III-lea de Vicol Alina (Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți) și Leahu Edgar-Darius (Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți). De asemenea, au mai fost acordate mențiuni și mențiuni speciale pentru toți elevii care au participat.

”Adresăm felicitări pentru rezultatele merituoase obținute de toți elevii de gimnaziu și de liceu, pasionați de chimie, mulțumiri cadrelor didactice care i-au pregătit, care au format o echipă frumoasă, implicată în toate activitățile specifice organizării unui concurs (supraveghere, evaluare) și sperăm ca acest eveniment să fie un imbold pentru toți elevii, să își dorească să performeze și să continue drumul acesta, al cunoașterii și al învățării, către o carieră de succes!”, au transmis organizatorii. (O. N.)

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …