Saturday , May 18 2024

340 de locuri la masterat si 10 locuri la doctorat, alocate USV, `n anul universitar 2011-2012

Universitatea “{tefan cel Mare” din Suceava  a primit, pentru anul universitar 2011- 2012 un num\r de 340 de locuri pentru specializ\rile Geografie, Inginerie electronic\ [i telecomunica]ii, Ingineria produselor Alimentare, Inginerie electric\ [i energetic\ [i Filologie n de asemenea, USV are pentru acest an universitar un num\r de zece locuri pentru studii universitare de doctorat, la specializ\rile Ingineria produselor alimentare, Inginerie electric\ [i energetic, Filologie [i Geografie
Institu]iile de înv\]\mânt superior vor avea în anul academic 2011-2012 peste 35.000 de locuri la master, din care 65 la sut\ sunt în universit\]i de cercetare avansat\ [i educa]ie, cele mai multe fiind la Bucure[ti, Cluj-Napoca, Ia[i [i Timi[oara.
Cifra de [colarizare alocat\ pentru ciclul de studii universitare de master în anul academic 2011-2012 este de 35.600 de locuri, dintre care 22.850 revin universit\]ilor de cercetare avansat\ [i educa]ie, potrivit ordinului ministrului Educa]iei.
Documentul arat\ c\ cele mai multe locuri la master în cadrul celor 12 universit\]i de cercetare avansat\ [i educa]ie sunt la Universitatea din Bucure[ti – 4.260 [i la Universitatea “Babe[-Bolyai” din Cluj-Napoca – 4.000, urmate de Universitatea Politehnic\ din Bucure[ti – 3.900, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Ia[i – 2.600, Universitatea Tehnic\ Cluj-Napoca – 1.490, Universitatea Tehnic\ “Gheorghe Asachi” din Ia[i – 1.920, ASE Bucure[ti – 1.900 [i Universitatea Politehnic\ din Timi[oara – 1.550.
Cele mai pu]ine locuri la master sunt la Universitatea de Medicin\ [i Farmacie “Grigore T. Popa” din Ia[i – 140, Universitatea de Medicin\ [i Farmacie “Iuliu Ha]ieganu” din Cluj-Napoca – 120 [i Universitatea de Medicin\ [i Farmacie “Carol Davila” din Bucure[ti – 70.
Pentru institu]iile de înv\]\mânt superior clasificate ca universit\]i de educa]ie [i cercetare [tiin]ific\, respectiv universit\]i de educa]ie [i crea]ie artistic\ au fost alocate în total 10.370 de locuri, fiind vorba de 27 de institu]ii.
Cele mai multe locuri sunt la Universitatea din Craiova – 1.550, Universitatea “Transilvania” din Bra[ov – 1.270, Universitatea de Vest din Timi[oara – 1.040, restul având sub o mie de locuri.
Totodat\, a fost alocat\ cifra de [colarizare pentru ciclul de studii universitare de master organizate de institu]ii de înv\]\mânt superior clasificate ca universit\]i centrate pe educa]ie. În aceast\ categorie 14 universit\]i au primit în total 2.380 de locuri pentru organizarea acestei forme de preg\tire. Este vorba despre Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia, Informatic\ – 90, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Informatic\ – 190, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bac\u, Ingineria produselor alimentare – 110, Universitatea de Nord din Baia Mare, Filosofie – 110, Universitatea din Petro[ani, Inginerie civil\ [i instala]ii – 100, Universitatea din Pite[ti, Matematic\ – 250, Universitatea “Petrol – Gaze” din Ploie[ti, Inginerie chimic\ – 280, Universitatea “Eftimie Murgu” din Re[i]a, Inginerie industrial\ – 150, Universitatea “{tefan cel Mare” din Suceava, Geografie – 340, Universitatea “Valahia” din Târgovi[te, Contabilitate – 350, Universitatea “Constantin Brâncu[i” din Târgu Jiu, Contabilitate – 50, Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mure[, Management – 150, Universitatea Na]ional\ de Educa]ie Fizic\ [i Sport din Bucure[ti – 110, Universitatea Maritim\ din Constan]a – 100.
Aproape 3.500 de locuri pentru doctorat, 77 la universit\]i centrate pe educa]ie
BUCURE{TI (MEDIAFAX) – Institu]iile de înv\]\mânt superior vor avea în 2011-2012 aproape 3.500 de locuri pentru doctorat, din care circa 3.000 în universit\]i de cercetare avansat\ [i educa]ie [i 77 în cele centrate pe educa]ie, pentru a intra în aceast\ form\ de preg\tire fiind organizat în premier\ concurs de admitere.
Cifra de [colarizare alocat\ studiilor universitare pentru doctorat în anul academic 2011-2012 este de 3.452, locuri la aceast\ form\ de preg\tire primind [i institu]iile de înv\]\mânt superior clasificate ca universit\]i centrate pe educa]ie, potrivit unui ordin al ministrului Educa]iei.
Fiecare dintre institu]iile de înv\]\mânt superior cu studii doctorale va organiza în premier\, în aceast\ toamn\, concurs de admitere.
Din totalul locurilor pentru doctorat, aproape 85 la sut\ au fost repartizate institu]iile de înv\]\mânt superior clasificate ca universit\]i de cercetare avansat\ [i educa]ie.
Cele 12 universit\]i din aceast\ categorie au în total 2.905 locuri pentru concursul de doctorat. Cele mai multe locuri pentru doctorat sunt la Universitatea din Bucure[ti – 553, Universitatea Politehnic\ din Bucure[ti – 500, Universitatea “Babe[-Bolyai” din Cluj-Napoca – 452 [i Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Ia[i – 330, restul institu]iilor având între 70 [i 270 de locuri.
Institu]iile de înv\]\mânt superior clasificate ca universit\]i de educa]ie [i cercetare [tiin]ific\, respectiv universit\]i de educa]ie [i crea]ie artistic\ au în total 470 de locuri pentru concursul la studii doctorale, cele mai multe, respectiv 55, fiind la Universitatea de Vest din Timi[oara, la Informatic\.
Chiar [i institu]iile de înv\]\mânt superior clasificate ca universit\]i centrate pe educa]ie au posibilitatea s\ organizeze [coli doctorale pentru programe performante, ele având la concurs 77 de locuri, cele mai multe la Universitatea “Petrol – Gaze” din Ploie[ti, Inginerie chimic\ – 19, Universitatea Na]ional\ de Educa]ie Fizic\ [i Sport din Bucure[ti, Educa]ie Fizic\ [i Sport [i Universitatea “{tefan cel Mare” din Suceava, Ingineria produselor alimentare, ambele cu câte 10.
Potrivit ordinului ministerului Educa]iei, 11 institu]ii de înv\]\mânt superior clasificate ca universit\]i centrate pe educa]ie pot organiza concurs pentru doctorat.

Vezi si

120 de studenți participă la FIA Food Fest 2024

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 18 …

No comments

  1. Gigi este idiot. Universitatea nu este proprietatea rectorului Graur. De cand a venit prof.Graur USV a inflorit si numai un rautacios poate sa spuna ca nu e asa. Rezultatele sunt remarcabile atat din punct de vedere al constructiilor ( vezi Camin 4, 3, Balon, etc) si al pregatirii studentilor. Uscaturi sunt peste tot, crede-ma! Crezi ca un absolvent de ASE Bucuresti este mai pregatit decat un absolvent de Suceava? Of, cum oamenii nu inteleg nimic.

  2. Ce master si doctorat la Suceava?
    Asta-i universitate? Nu prea i-a convenit lui nenea Graur ca universitatea lui a fost trimisa in esalonul 3….dar asta e adevarul…cadre didactice slabe cu salarii grase!!!!
    Incet, incet sucevenii or sa se orienteze spre Iasi…asa e si normal!