Saturday , June 22 2024

27 mai – termenul limită pentru depunerea declarației unice

Pe 27 mai 2023, se împlinește termenul pentru depunerea Declarației Unice (DU) privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), scrie Ziarul Financiar.

Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Declarația se depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

– prin intermediul serviciului “Spațiul privat virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro;

– prin intermediul serviciului “Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat;

De asemenea, declarația se poate depune în format letric, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire.

În plus, ANAF a publicat pe site-ul propriu o broșură despre Declarația unică – Formular 212 privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. (Mediafax)

Vezi si

Înmatriculările de mașini noi din România au crescut cu 14,7% în ultimul an

Înmatriculările de autoturisme noi in Romania au crescut în mai 2024 cu 14,7% față de …