Tuesday , May 21 2024

Liderul PSD Suceava, deputatul Catalin Nechifor, si-a `nscris ieri candidatura la presedintia CJ

„Noi nu vrem s\ schimb\m politicieni, ci vrem o schimbare profund\ `n parteneriat cu sucevenii, pentru binele sucevenilor”, a spus C\t\lin Nechifor n El a subliniat c\ USL nu consider\ pe nimeni inamic ci competitori `n campania electoral\ [i c\ `n perioada urm\toare reprezentan]ii USL vor merge `n tot jude]ul pentru a prezenta proiectele pentru suceveni, proiectele Guvernului Victor Ponta [i ceea ce va face USL pentru oameni n odat\ cu depunerea candidaturii lui Nechifor a fost depus\ [i lista de candida]i ai USL Suceava pentru func]iile de consilieri jude]eni

Pre[edintele PSD Suceava, deputatul C\t\lin Nechifor, [i-a `nscris, ieri, la Biroul Electoral Jude]ean Suceava candidatura pentru func]ia de pre[edinte al Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, sus]inut de USL, totodat\ fiind depus\ [i lista de candida]i ai USL Suceava pentru func]iile de consilieri jude]eni. Evenimentul a fost programat a avea loc de la ora 13.00 [i, spre deosebire de ziua precedent\ c=nd a avut loc `nscrierea candidaturii USL la func]ia de primar al municipiului Suceava, de aceast\ dat\ nu au mai fost `nt=rzieri, fiind mai bine organizat.
De altfel, la `nscrierea candidaturii lui Nechifor a fost prezent co-pre[edintele USL Suceava, Alexandrul B\i[anu, lider al organiza]iei jude]ene PNL [i candidatul USL la func]ia de primar al municipiului re[edin]\ de jude], dar [i pre[edintele organiza]iei jude]ene Suceava a PC, avocatul Paul Rusu, precum [i parlamentari PSD din jude] – senatorul Gavril M`rza [i deputatul Ioan Stan, precum [i mai mul]i sus]in\tori, dintre cei afla]i pe lista USL cu candidaturi la CJ, din cei afla]i pe lista USL cu candidaturi la CL Suceava, dar [i din organiza]ia de tineret a PSD. ~ntr-un t=rziu, a ajuns `n sala unde func]iona Biroul Electoral Jude]ean, [i deputatul Eugen Uricec la acest eveniment, el num\r=ndu-se printre cei care au trecut de la PDL la PSD
Dup\ depunerea candidaturii, pre[edintele PSD Suceava a declarat, pe holul principal din Palatul Administrativ din Suceava, `n dreptul biroului pre[edintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, c\ proiectul USL este un proiect puternic la Suceava [i c\ va presupune o schimbare profund\ pentru binele locuitorilor jude]ului. „Noi nu vrem s\ schimb\m politicieni, ci vrem o schimbare profund\ `n parteneriat cu sucevenii, pentru binele sucevenilor”, a spus C\t\lin Nechifor nu `nainte de a acuza PDL-ul c\ face presiuni asupra candida]ilor USL, dar spun=nd [i c\ de partea sa a trecut deputatul Gheorghe Coroam\.
El a subliniat c\ USL nu consider\ pe nimeni inamic ci competitori `n campania electoral\ [i c\ `n perioada urm\toare reprezentan]ii USL vor merge `n tot jude]ul pentru a prezenta proiectele pentru suceveni, proiectele Guvernului Victor Ponta [i ceea ce va face USL pentru oameni. C\t\lin Nechifor a precizat c\ urmeaz\ zile de campanie electoral\ foarte grele, cu nervi `ntin[i la maxim, dar c\ are convingerea c\ USL va ob]ine conducerea CJ Suceava [i majoritatea consilierilor jude]eni. El a mai declarat c\ reprezentan]ii PDL Suceava continu\ s\ „vâneze” oameni din USL [i fac presiuni asupra lor s\ nu depun\ dosarele de candida]i, dar c\ indiferent de presiunile f\cute ace[tia nu vor renun]a.
Lista candidaturilor USL pentru un mandat de consiler jude]ean este deschis\ de C\t\lin Nechifor, urmat de {tefan Alexandru B\i[anu, locul trei fiind al social – democratei Carmen Agoutin iar locul patru fiind al liberalului Br`ndu[el Nichitean, ambii fiind consilieri jude]eni. De asemenea, pe locul cinci se afl\ social – democratul Virginel Iordache iar pe locul [ase Cristina Teodorovici de la PNL. Pe locul [apte este consilierul jude]ean social democrat Gheorghe Iacob, iar pe locul opt este Gheorghe Ghi[ovan de la PNL, locurile nou\ [i zece fiind ale social – democra]ilor Alexandru R\dulescu [i Niculai Bosancu. Pe locul 11 este liberalul Ioan Piticari iar pe locul 12 se situeaz\ Ovidiu Milici. Urm\toarele dou\ locuri pe list\ au fost ale liberalului Ilie Ni]\ [i a consilierului jude]ean social – democrat Mihai Grozavu. Pe locul 15 a fost pus liberalul Tiberiu George Beldiman, urmat fiind de Ioan Abutn\ri]ei de la PSD iar apoi de conservatorul {tefan Arganisciuc. Pe locurile 18 [i 19 se afl\ social democra]ii Nistor T\tar [i Neculai Bereanu iar pe locul 20 este liberalul Constantin Proboteanu.
De men]ionat c\ `n Consiliul Jude]ean Suceava sunt 36 de mandate de consilieri, din care se aleg [i doi vicepre[edin]i [i care, la r=ndul lor, `[i p\streaz\ [i mandatul de consilier, la care se mai adaug\ mandatul pre[edintelui Consiliului Jude]ean. Lista fiec\rei forma]iuni politice poate s\ con]in\ mai mult de 37 de persoane, dar nu mai mult de 45. ~n cazul USL, pe toate locurile de la 38 la 45 sunt actuali primari de la PNL [i PSD. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Mihai Flutur: ”Cred că, în momentul de față, municipiul Suceava duce lipsă de un primar ca Lucian Harșovschi”

Mihai Flutur, unul dintre cei mai cunoscuți candidați de pe lista Partidului Național Liberal pentru …

No comments

  1. Interesanta lista USL! JIHADUL de campanie urmeaza….asta-i inceputul! Ceva/Cineva se pregateste frumos!